NIEUW

Juridische valkuilen bij e-commerce & webwinkels

Juridische valkuilen bij e-commerce & webwinkels

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

UW KLANTEN KOPEN ONLINE … 

Zowat elke fysieke winkel heeft vandaag een webshop want – of u dit nu leuk vindt of niet – uw klanten shoppen online. Toch staan ondernemers, verkopers en marketeers nog te weinig stil bij de juridische gevaren, inherent aan e-commerce. Niet alleen controleert de FOD Economie steeds strikter de actieve webshops, maar nieuwe wetgeving rond privacy, databescherming, promotie en reclame, consumentenbescherming, … ondermijnen het goede en duurzame functioneren van uw webshop. 

ONLINE KLUWEN VAN JURIDISCHE VRAAGSTUKKEN

Zaken doen via het internet is gemakkelijk: met één druk op de knop finaliseren uw klanten een online transactie. Minder eenvoudig zijn echter de juridische aspecten van e-commerce en webshops. 

Want mag u alles verkopen? Hoe zit het met de BTW bij digitale transacties? Welke wettelijke garantieplichten moet u hanteren? Moet u bepaalde prijsafspraken of territoriale beperkingen respecteren opgelegd door merken? En wat met privacy en databescherming? Wat is de impact van de GDPR-wetgeving op uw webshop en de communicatie errond? Hoe bereidt u zich voor op deze nieuwe wetgeving? En mag u zomaar adverteren op het internet voor uw webwinkel? Welke juridische beperkingen heeft het gebruik van adwords? Zijn er regels rond online wedstrijden, social media contests, … Mag u zo maar uw bezoekers remarketen zonder schending van hun privacy? En mag u de naam van uw concurrent gebruiken in uw campagnes?

ONZE EXPERT IS UW GARANTIE

Kortom, ook u zit vandaag met meer vragen dan antwoorden. Maar onze expert Bart van den Brande, expert in media- en reclamerecht, marktpraktijken en consumentenbescherming, intellectueel eigendomsrecht, internet en e-commerce, privacy- en databescherming, IT, software ontwikkeling en de kansspelenwetgeving begeleidt u op deze dag naadloos doorheen het juridische kluwen van e-commerce en webshops.

VOOR WIE IS DEZE WORKSHOP BESTEMD

Deze workshop is bedoeld voor elke organisatie (leveranciers, distributeurs of wederverkopers) die een webwinkel heeft of een webwinkel wil opstarten en online reclame maakt of wil maken. Alle webwinkeliers, marketeers, commercieel managers, bedrijfsjuristen, … die via het internet producten verkopen of diensten aanbieden, moeten dit programma bijwonen. Maar ook alle webwerkers (reclamebureaus, e-commerce adviseurs, webdesigners, vormgevers, …)  die voor ondernemers webshops vorm geven zijn hier betrokken partij.  

Kostprijs

€ 750 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier