NIEUW

Slim vergaderen

Slim vergaderen

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

WAAROM VERGADEREN ZO VAAK PUUR TIJDVERLIES IS

Meetings en vergaderingen geven zelden voldoening. Belangrijke discussiepunten blijven onbeslist, niet alles wordt besproken, er worden halve oplossingen gesuggereerd, niet iedereen participeert, etc. Werknemers vergaderen gemiddeld 6 uur per week, managers tot 23 uur per week. Vaak wordt de kwaliteit van deze vergaderingen als slecht ervaren, worden de vergaderingen als niet productief gezien en blijven andere belangrijke taken erdoor liggen.

“Probleemgericht vergaderen” heeft zijn dienst bewezen en is niet meer geschikt voor de complexiteit van ons werk en de huidige manier van samenwerken.

WAAROM JE ANDERS MOET VERGADEREN

Je neemt geregeld deel aan werkvergaderingen of projectoverleg en je bent op zoek naar manieren om meer participatie te bekomen om met de groep/team tijdens een denkproces snel tot een gedragen resultaat te komen? Je krijgt boven tafel wat boven tafel moet komen zonder het probleem van emotionele obstakels, kibbelen en inefficiënte vergaderingen!

HET NIEUWE VERGADERMODEL: CREATIEVE OVERLEGVORMEN TOT BESLUITVORMING

Deze workshop brengt je eerst een eenvoudig praktisch bruikbaar vergadermodel voor alle dagdagelijkse vergaderingen. Niet het model zelf is de uitdaging, maar verschillende persoonlijkheden ertoe aanzetten om het telkens te gebruiken. We oefenen dit in op verschillende situaties zodat het als een gewoonte gaat werken.

Daarnaast  bieden we ook een rits aan creatieve werkvormen aan die allemaal hetzelfde gemeen hebben: ze zijn laagdrempelig, onmiddellijk toepasbaar, ze hebben een ‘fun’-factor, ze houden de betrokkenheid hoog en houden de energie in een groep. Ze helpen bij het maken van de juiste keuzes.

‘Praktisch toepasbaar en oplossingsgericht’ is de leidraad doorheen deze interactieve tweedaagse. Verder is de workshop doorspekt met tips hoe je op een succesvolle manier een overleg faciliteert en deelnemers in beweging krijgt. Wat werkt en wat werkt niet? Je ondervindt het in de praktijk door ook zelf de facilitatorrol op te nemen.

DOELSTELLING

  • Hoe wordt mijn vergadering een vergadering waar gedragen besluiten worden genomen en waar efficiënt en plezierig gewerkt wordt?
  • Hoe krijgen we, als team, in een meeting of als groep, de focus op wat voor iedereen belangrijk is en hoe gaan we om met onderwerpen die alleen voor een subgroep belangrijk zijn. 
  • Het beleven van interactieve teamconversaties? Wanneer pas je ze toe? Hoe pas je ze toe?
  • Hoe krijg ik uit veel ideeën/standpunten snel een gedragen overzicht/standpunt zonder lange emotionele vergaderingen.
  • Hoe prioritiseer ik efficiënter to do’s?

Kostprijs

€ 1.295 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier