NIEUW

De kunst van het luisteren

De kunst van het luisteren

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

PRATEN IS EEN NOODZAAK MAAR LUISTEREN EEN KUNST

Hoe vaak gebeurt het niet dat je na een gesprek echt niet weet wat je moet doen, wat de ander van jou verwacht of wat het échte probleem nu eigenlijk is … Troost je, je bent niet de enige. Wetenschappelijke studies tonen immers aan dat wanneer een boodschap wordt afgeleverd, slechts 17 % van die boodschap ook daadwerkelijk geregistreerd wordt.  

GOED LUISTEREN IS BIJNA HET JUISTE ANTWOORD GEVEN

Is de strijd dan bij voorbaat verloren? Nee, want door de boodschap te herhalen, samen te vatten, te herformuleren en de juiste vragen te stellen, vergroot je je vermogen om die ene - echt belangrijke -  boodschap te capteren. Door middel van verschillende technieken en vaardigheden, is het mogelijk je ‘luisteren’ drastisch te verbeteren. Zo krijg je de juiste informatie, krijg je inzicht in de échte vragen van je gesprekspartner en leer je hoe je het juiste antwoord kunt geven.  

WIE PRAAT, ZAAIT … WIE LUISTERT, OOGST ...

Na deze training ben je in staat om de kern van elk gesprek mee te nemen naar je werkplek. Je leert zowel face to face als telefonische gesprekken zo te sturen dat je niet alleen de échte boodschap vat, maar ook dat je gesprekspartner zich begrepen voelt. Je verhoogt niet alleen de output van je persoonlijke communicatie, maar je bent ook in staat om te beïnvloeden, te overtuigen en te onderhandelen over de juiste zaken.  ot slot vermijd je misverstanden, conflicten en irritaties. Luisteren blijft de belangrijkste en toch de meest onderschatte vaardigheid van elke professional.  

DE DOELSTELLINGEN VAN DEZE TRAINING

Via verschillende praktijksimulaties, oefeningen en groepsopdrachten, leer je de kunst van het luisteren:

  • Je krijgt inzicht in de mechanismen van mondelinge communicatie.
  • Je leert het profiel van je gesprekspartner te (h)erkennen.
  • Je leert actief te luisteren.
  • Je leert technieken om niet bedreigend door te vragen.
  • Je blijft efficiënt, ook bij non-verbale communicatie.
  • Je identificeert je eigen barrières voor effectief luistergedrag.

De deelnemers leren in een interactieve workshop wat écht luisteren inhoudt en krijgen gereedschap om daadwerkelijk te luisteren en hiermee wederzijds begrip en respect te creëren. Speciale aandacht krijgen het opmerken (signaleren en benoemen) van non-verbale weerstand en de technieken om goed te kunnen doorvragen.

Kostprijs

€ 750 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier