NIEUW

Stakeholdering

Stakeholdering

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

ONBEREKENBARE EN IRRATIONELE STAKEHOLDERS …

Puur technisch is samenwerken al moeilijk genoeg. Maar dat lukt wel. Tenslotte ben je een goed opgeleide en door de wol geverfde professional. Maar als je ergens grijze haren van krijgt, is wel van de irrationaliteit van sommige van je stakeholders. Je moet er enorm veel energie instoppen met vaak bedroevend weinig resultaat … Maar vaak heb je geen andere keuze. Althans, zo lijkt het op het eerste gezicht.

De reden waarom je als manager, projectleider of -medewerker vaak met irrationeel gedrag te maken krijgt, is dat je met je project bijna per definitie op het terrein van anderen komt. Dit maakt iets heel primitief maar ook heel krachtig wakker: territoriumdrift.

TERRITORIUMDRIFT: OORZAAK VAN ERGERNISSEN, FRUSTRATIES EN DISCUSSIES

Als je met een territoriumbril naar je stakeholders kijkt, werpt dit een heel apart licht op de moeilijkheden, tegenwerking en conflicten waarmee je te maken krijgt en die vaak zo frustrerend zijn. Die bril reikt heel praktische handvatten aan om situaties te managen die anders moeilijk te begrijpen en te hanteren zijn. 

Maar hoe ga je om met stakeholders die:

  • Wel ja zeggen, maar neen doen;
  • Verborgen agenda’s hebben;
  • Hun positie gebruiken om jou te intimideren;
  • Vooringenomen zijn;
  • Het eigenbelang boven het bedrijfsbelang stellen;
  • Een torenhoog ego hebben.

HARD VERSUS ZACHT …

Het is opvallend hoeveel informatie, workshops en trainingen er voorhanden zijn over de harde, technische en managerial benadering van samenwerken en projectmanagement en hoe weinig over de zachte, menselijke en emotionele kant van uw job. Dit terwijl deze laatste essentieel is voor het uiteindelijke slagen van je taken en projecten. Deze training vult de lacune. 

LEER IN EEN VEILIGE OMGEVING

Dit programma is een hands-on workshop. Aan de hand van real-life voorbeelden, cases en oefeningen leert u hoe u barrières (emotioneel en departementeel) verwijdert, omgaat met territoriumdrift, politieke spelletjes, eigenbelang, intimidatie en vooringenomenheid. U krijgt nieuwe inzichten en leert deze toe te passen in een veilige omgeving. Want uw enig doel als professional is het succes van uw projecten!

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier