Vastgoedrekenen met Excel

Vastgoedrekenen met Excel

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

UW VASTGOEDPORTEFEUILLE HEEFT NOOD AAN EEN FINANCIEEL PLAN

Als professional neemt u zowel strategische als financiële vastgoedbeslissingen. Uw vastgoedportefeuille  heeft echter nood een doordacht en onderbouwd financieel plan. Want missers in uw portefeuille kunt u zich niet permitteren. Toch moet u onderhandelen met verkopers en met aankopers. U moet het rendement van uw investeringen correct en marktconform kunnen berekenen. U moet uw financieringsnoden juist kunnen inschatten om zo uw externe financiers te overtuigen. Kortom, u moet een duurzame vastgoedportefeuille kunnen samenstellen met het beste rendement en de minste risico’s. 

ELIMINEER DE FINANCIËLE RISICO’S EN VASTGOEDMISSERS

Want deze risico’s kunt u beter mijden. Daarom moet u de juiste rendementsberekeningen kunnen maken in relatie tot uw échte risico.  Want hoewel vastgoed de laatste jaren werd gezien als een veilige (en risico-arme) belegging, is niets minder waar. En zonder een grondige kennis van rekentechnieken, kan investeren in vastgoed verkeerd aflopen. Daarom organiseert het IFBD deze intensieve workshop ‘Vastgoedrekenen’ waarbij u een werkbaar financieel plan leert opmaken voor al uw vastgoedinvesteringen en –projecten.

MAAK UW EIGEN VASTGOED-SCENARIO’S

Het unieke aan deze training is, dat u het geleerde één op één kunt toepassen op uw (toekomstige) vastgoed-scenario’s. De modellen die u mee krijgt op USB, kunt u immers gebruiken voor al uw projecten en uw investeringen.  Dit maakt van dit programma de snelst terugverdiende (vastgoed-)investering die u in 2018 zal doen.

LEERDOELSTELLING VAN HET PROGRAMMA

Na deze training bent u niet alleen vertrouwd met de rekenmethodiek en de achterliggende theorie van het vastgoedrekenen, maar bent u in staat zelfstandig in Excel vanuit diverse benaderingswijzen een onderbouwde vastgoedwaardering te maken.

VEREISTE VOORKENNIS

Als deelnemer heeft u de basis van Excel onder de knie gezien u tijdens de workshop onder begeleiding van uw trainer complexe Excel casussen uitwerkt. Daarnaast verwachten wij dat u enige kennis heeft van de vastgoedwereld zodat u de complexiteit van het programma kunt plaatsen. Wij raden u aan uw laptop mee te brengen, gezien er intensief gewerkt en geoefend wordt.

Kostprijs

€ 1.295 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier