Risico management in projecten

Risico management in projecten

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

HOE RISICOVOL IS UW PROJECT?

Ieder project, klein of groot, strategisch of tactisch, heeft per definitie een zekere graad van onzekerheid en risico. Hoe nieuwer of unieker het project, hoe groter de onzekerheid en dus hoe groter het aantal risico’s. Hoe strategischer het project, hoe groter de impact van de risico’s. Als project manager is het uw opdracht deze risico’s niet alleen pro-actief in kaart te brengen, maar vooral deze te sturen en hun impact te minimaliseren.

HOE PAKT U DIT PROJECTMATIG AAN?

Een correcte identificatie en inschatting van deze risico’s is dan ook essentieel om de onzekerheid binnen het project te minimaliseren. Als project manager wordt van u verwacht dat u kennis heeft van risico beheersingstechnieken. Alleen zo kunt u samen met uw team een zo compleet mogelijk beeld scheppen van de onzekerheden en risico’s die uw project draagt. Alleen zo kunt u de nodige pro-actieve maatregelen treffen om een succesvol project verloop en oplevering te garanderen.

WAT MAG U VERWACHTEN?

Deze cursus werd speciaal ontwikkeld voor project managers en project leiders die zelf instaan voor het risico management van hun projecten. De aangereikte theorie en praktijkvoorbeelden zijn toepasbaar in diverse soorten van projecten, zowel technische als niet-technische. Op het einde van deze 2-daagse heeft u een breed overzicht van de diverse mogelijkheden en hun toepassingsgebied. Op deze wijze kunt u niet alleen de risico’s van uw project(en) perfect inschatten, maar ook aansturen en – indien wenselijk – vermijden.

Kostprijs

€ 1.295 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier