Project management voor project medewerkers

Project management voor project medewerkers

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

PROJECTWERK KOMT ALTIJD BOVENOP JE DAGELIJKSE ACTIVITEITEN. 

Je werkt mee aan projecten of draagt soms zelf de eindverantwoordelijkheid ervan. Maar hiernaast heb je nog steeds je operationele job. En hoewel je je uiterste best doet om het vooropgestelde resultaat te bereiken, de deadline te halen en het budget te respecteren, slaag je hier niet altijd in.  Want daarnaast heb je nog een job te doen … En vaker dan je lief is, gaan projecten zwaar over tijd, kosten swingen de pan uit, je opdrachtgever is niet tevreden over het resultaat. En blijf jij gefrustreerd achter … 

Maar hoe komt dit nu? Was het project niet goed omlijnd? Was het te ambitieus of net niet ambitieus genoeg? Of ligt het aan een gebrekkige aanpak? Een verkeerde communicatie? Een foutieve planning? Of heb je je rol als project medewerker zwaar onderschat? Of is je rol net zeer onduidelijk?  Kortom,  hoe neem je als projectmedewerker die rol professioneel op?  

VAN ROUTINE NAAR PROJECTMATIG WERKEN

Projectmatig werken is in. Niet zo vreemd, want alles verandert aan een razendsnel tempo en organisaties moeten zich volcontinu aanpassen en lanceren het ene project na het andere. Bovendien doorkruisen deze projecten onze organisaties dwars doorheen afdelingen en los doorheen hiërarchie. Hierdoor wordt iedereen direct of indirect, rechtstreeks of zijdelings betrokken bij of verantwoordelijk voor het resultaat van deze projecten.  Kennis van project management en kennis van je rol als project-medewerker is dan ook bepalend voor het succes ervan.   

NEEM JE ROL ALS PROJECTMEDEWERKER ERNSTIG 

Projectmatig werken biedt alleen maar voordelen. Maar wat is nu  het verschil tussen improviserend, projectmatig en routinematig werken? Hoe pak je dit nu concreet aan? Hoe maak je een taak tot een project? Hoe neem je je rol als projectmedewerker professioneel op?  Welke hard én soft skills heb je nodig om optimaal te functioneren in een projectomgeving? Hoe leer je je taken te plannen, toe te wijzen, te budgetteren en op te volgen? Hoe communiceer je met alle stakeholders, van de project manager, je eigen leidinggevende tot de eindklant?    

VERHOOG JE OUTPUT DOOR PROJECTMATIG WERKEN

Deze workshop leert je hoe je het allerbeste uit project management direct vertaalt naar jouw dagelijkse werkomgeving en je rol als projectmedewerker of startend projectleider met succes opneemt. Sneller, efficiënter, beter en gerichter werken is hierdoor het resultaat.  Want hoe groter de betrokkenheid én kennis van alle project medewerkers – jij incluis -  hoe hoger de slagingskans van jouw projecten.

DIT PROGRAMMA BEZORGT JE …

  • een algemeen begrip van project management en jouw taken als project medewerker.
  • cruciale inzichten in jouw rol en verantwoordelijkheden als projectmedewerker.
  • een optimale controle over deze verantwoordelijkheden als project medewerker.
  • kennis van alle andere rollen binnen het project team.
  • de essentiële hard én soft skills voor de project medewerker
  • tientallen tips, tools en technieken om optimaal en doordacht te communiceren met alle project-stakeholders (van de project manager over je leidinggevende tot de eindklant).
  • onmisbare adviezen om de samenwerking tussen alle project medewerkers en project managers te optimaliseren.
  • doorzicht in wat jouw project manager van je verwacht.
  • leerpunten over hoe je verandering aanstuurt binnen projecten.
  • structurele bouwstenen om door te groeien tot volwaardig project manager. 

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier