NIEUW

Blockchain organiseren voor financials

Blockchain organiseren voor financials

“Is blockchain een hype of gaat het de wereld echt drastisch veranderen? Wat is de gigantische impact van blockchain op de toekomst van uw financiële functie? Ontdek wat blockchain is, hoe u het toepast en hoe u ermee begint in uw eigen functie, organisatie of bij uw klanten…”

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

BENT U FINANCIEEL MANAGER OF FINANCIEEL DATAVERWERKER

Onze organisaties verworden worden meer en meer tot databedrijven en financials tot dataverwerkers. Dagelijks verliest u kostbare tijd met het opvragen van data en het bijhouden van lokale ledgers, al dan niet met Excel. Zo besteden informatie-intensieve organisaties  tot wel dertig procent van hun totale kost aan het opvragen van data uit andere databanken. Daarbij besteden managers gemiddeld twee dagen per week aan interacties of interne transacties.  En de strategische data die u als financieel manager moet verwerken worden, blijven toenemen zowel in volume als in complexiteit.  

VERTROUWEN VERSUS WANTROUWEN ALS BASIS

Maar onze (financiële) economie drijft grotendeels op wantrouwen. En toch, als u zaken doet, moet u elkaar kunnen vertrouwen. Daarvoor werden geld, contracten, merken en hiërarchieën in het leven geroepen. In het kielzog is hiervan een hele vertrouwensindustrie ontstaan: banken, advocaten, accountants, controllers, marketeers en managers. Hierdoor is de complexiteit gigantisch toegenomen en onze productiviteit drastisch gedaald.

DIGITALE TRANSFORMATIE IN UW FINANCIELE FUNCTIE

Mits goed georganiseerd is een daling van de totale kosten van 10-20% voor data intensieve organisaties reëel. Maar dit lukt niet met bestaande inzichten, organisatiemodellen en automatiseringsprojecten: hiervoor is een fundamentelere aanpak nodig binnen de context van digitale transformatie: Blockchain Organiseren.

BLOCKCHAIN ORGANISEREN

'Blockchain Organiseren' gaat over de inbedding van een disruptieve technologie (Blockchain) in een fundamenteel nieuw organisatiemodel (Weconomics). Het is een manier om vertrouwen te organiseren zonder dat de complexiteit toeneemt. Het heeft de belofte in zich om geld, contracten en management grotendeels te vervangen. Bovendien verbetert 'Blockchain Organiseren' de productiviteit, zorgt voor een betere privacy en efficiëntere processen. 

BLOCKCHAIN ORGANISEREN VOOR FINANCIALS

Deze workshop richt zich op (financiële) professionals die meer willen weten over Blockchain Organiseren, hiervoor projecten opzetten, strategieën ontwikkelen, beleid maken of instrumenten ontwikkelen.  Wat is Blockchain, waarom is het belangrijk en wat kunt u er wel en niet mee? En vooral : hoe kunt u zich als financieel manager voorbereiden op deze nieuwe (r)evolutie.  Hoe zorgt Blockchain ervoor dat de frictie binnen en tussen organisaties afneemt, vertrouwen duurzaam wordt georganiseerd en uw productiviteit toeneemt door een optimale stroomlijning van bedrijfsprocessen.  Dit programma is uiterst interactief : naast theorie en praktijkvoorbeelden gaat u als deelnemer zelf de slag gaan met groepswerk, use cases en een Blockchaincase. 

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier