nieuw

Eigenaarschap ontwikkelen bij medewerkers & teams

Eigenaarschap ontwikkelen bij medewerkers & teams

“Elke leidinggevende werkt graag met mensen die initiatief tonen, lef laten zien. Ik hoor eigenlijk nooit een leidinggevende die liefst met mensen werkt die geen fouten durven maken, mensen die afwachten, mensen die mopperen en klagen maar zelf niet in actie komen. Maar hoe leert u uw medewerkers risico’s te nemen en dit ook nog leuk te vinden?”

Frans van Wijngaarden
Trainer - Auteur

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

ZELFSTURING OF ZELFMANAGEMENT VRAAGT EIGENAARSCHAP

Succesvolle organisaties willen met enthousiaste en bevlogen medewerkers iets moois neerzetten. Daarom is het cruciaal om tevreden en gemotiveerde medewerkers te hebben die wendbaar en flexibel zijn. Medewerkers die positieve energie en zelfvertrouwen uitstralen, die verantwoordelijkheid in hun werk laten zien, zelfstandig kunnen werken, zichzelf sturen en hierdoor net dat beetje extra geven. Kortom: medewerkers die eigenaarschap tonen! Het stimuleren van eigenaarschap vereist echter een nieuwe aanpak van u, als leidinggevende.

MAAR WAT IS EIGENAARSCHAP?

Eigenaarschap is een breed begrip, maar draait in eerste instantie rond verantwoordelijkheid krijgen én verantwoordelijkheid nemen, afspraken maken én afspraken nakomen. Want alleen zo kunnen uw medewerkers of teamleden echt een bijdrage aan de organisatie leveren. Maar voelen uw medewerkers zich ‘eigenaar’ in de rol die zij hebben? Laten zij dit zien, horen en voelen op hun werkplek? En leidt dit tot de resultaten die verwacht worden en er echt toe doen? Neemt iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid? Wordt er goed samengewerkt? Zijn uw medewerkers oplossingsgericht? Zelfsturend? Worden zij gestimuleerd in hun werk? En bovenal: wat is uw rol hierbij als leidinggevende?  

EIGENAARSCHAP IS LASTIG 

Zichzelf sturen, tot resultaten komen, leren van en in de praktijk … Dit blijkt gewoon lastig voor vele medewerkers, professionals en zelfs voor leidinggevenden. Daarom moet u uw rol als leidinggevende anders aanpakken: u groeit van leider die controle en sturing geeft, naar een leider die gezag kan delen en eigenaarschap bij anderen neerlegt.
Daarom moet u zichzelf de volgende zes vragen durven stellen:

  • Welke resultaten wil ik met mijn team bereiken in het komende jaar? Heb ik dat scherp? Breng ik ze inspirerend over?
  • Hoe stuur en organiseer ik mijn team in het kader van deze resultaten?
  • Hoe leert mijn team in het kader van deze resultaten?
  • Welke rol heb ik in het team waardoor eigenaarschap achterblijft of juist floreert?
  • Hoe zorg ik voor meer eigenaarschap binnen mijn team? Hoe zorg ik er voor dat ze elkaar gaan aanspreken?
  • Hoe wakker ik eigenaarschap aan door m’n medewerkers aan te spreken op resultaten?

In deze workshop leert u van Frans Van Wijngaarden hoe u als leidinggevende eigenaarschap opneemt, stimuleert en uw mensen aanzet om hun verantwoordelijkheid te nemen.   

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier