NIEUW

Verbindende communicatie voor professionals & leidinggevenden

Verbindende communicatie voor professionals & leidinggevenden

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

VAN CONFLICT NAAR WIN-WIN DOOR RESPECTVOLLE COMMUNICATIE

Hoe kan je communiceren met respect zonder je eigen belang te vergeten? Hoe kom je van conflict tot oplossing en van compromis tot win-win? Hoe kan je empathisch communiceren met oog voor je eigen behoeften én die van je team of organisatie? Hoe ga je om met boosheid, frustratie en teleurstelling? 

Verbindende of Geweldloze communicatie is hét antwoord op deze vragen. Deze manier van communiceren, ontwikkeld door Marshall Rosenberg, stelt empathie centraal. Dit stelt je als professional of leidinggevende in staat om, met respect voor jezelf én de ander, confronterende en moeilijke gesprekken probleemloos aan te gaan. Je leert te zeggen wat je wilt zeggen en te horen waar het bij de ander nu écht om gaat. Zo verloopt de communicatie ontwapenend, doeltreffend en verbindend. 

MAAR ZO EENVOUDIG IS HET NIET ALTIJD… 

Je moet je medewerker aanspreken op niet gepast gedrag of verkeerde attitudes. Je wilt dingen gedaan krijgen bij je management. Je moet intermediëren in een zakelijk of persoonlijk conflict. We komen allemaal in situaties als deze terecht en maar al te vaak vallen we dan terug op dezelfde oude gedragspatronen: we willen gelijk krijgen, weigeren werkelijk te luisteren, reageren bot uit angst en frustratie, ... Maar er is een andere weg.

VAN FIGHT & FLIGHT NAAR STAY & PLAY 

Deze workshop leert je, mits het toepassen van principes van Geweldloze of Verbindende Communicatie, een uiterst effectieve manier om conflicten op te lossen, met woede om te gaan en naar verzoening te streven. Je leert luisteren naar de ander en horen wat die ander nu écht wil zeggen. Maar vooral leer je zo te reageren dat je gesprekspartner zich niet aangevallen voelt of in verdediging geduwd wordt.  Kortom, je leert communiceren op een verbindende manier.  

PLAN VAN AANPAK

Tijdens dit programma ga je aan de slag met allerlei oefeningen en werk je met je eigen werksituaties. Door deze actieve participatie (discussies, oefeningen, reflectie, eigen inzichten benoemen, rollenspelen, ...) begin je – reeds tijdens de training – met het loslaten van oude gewoontes en maak je ruimte voor nieuwe gedragspatronen.

Kostprijs

€ 1.295 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier