NIEUW

Deep democracy

Deep democracy

“In Deep Democracy, maakt u gebruik van zowel de rationele als de emotionele aspecten van het besluitvormingsproces binnen een groep. Je maakt komaf met ijsbergen, haaien, autocraten en saboteurs en leert hoe u tot een gedragen beslissing komt.” 

Fanny Matheusen

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

U NEEMT BESLISSINGEN … ELKE DAG 

Uw belangrijkste taak als leidinggevende bestaat uit het nemen van beslissingen. En het zorgen dat mensen daar ook naar handelen … Maar de wijze waarop men tot besluitvorming komt, is zelden effectief. Hierdoor vertragen teams, klagen individuen en ontstaat soms zelfs sabotage. Het op een respectvolle manier onderzoeken en toetsen van tegengestelde meningen, versnelt de besluitvorming en vergroot de daadkracht. Makkelijk gezegd, maar hoe doet u dat? Hoe zorgt u ervoor dat niet steeds dezelfde mensen hun ongezouten mening spuien? Hoe laat u alle standpunten aan bod komen? Hoe gaat u om met haaien, autocraten en saboteurs? Kortom, hoe garandeert u een draagvlak voor uw beslissing?  

MAAR HOE CREËERT U EEN DRAAGVLAK VOOR UW BESLISSINGEN

In deze workshop maakt u kennis met Deep Democracy, een methode voor inclusieve besluitvorming en conflicthantering. U krijgt direct bruikbare tools aangereikt en bezorgen u een andere kijk op minderheidsstemmen in je team of organisatie. Want misschien bent u af en toe wel die minderheidsstem? Of wordt u door de anderen altijd in diezelfde rol gezien? En voelt u een verschil tussen hoe u zich wil presenteren en hoe u door anderen wordt gezien?

TOOLS VOOR INCLUSIEVE BESLUITVORMING

Deep Democracy biedt hierop een volledig nieuw perspectief en bezorgt u tools die echt het verschil maken. Zo leert u tijdens deze workshop o.m volgende facilitatie vaardigheden:

  • De vierstapsbesluitvorming;
  • Het debat;
  • De “let’s talk”;
  • De sabotagelijn.

Naast inzichten bieden wij vooral een ervaringsgerichte leeromgeving, waarbij we deze tools in de veilige ‘hier-en-nu’ omgeving van de groep inoefenen. Dit bevordert de effectieve toepassing ervan in het ‘daar-en-dan’ van uw werkplek. 

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier