De 6 geheimen van het overtuigen volgens Cialdini

De 6 geheimen van het overtuigen volgens Cialdini

  • U leert waarom wederkerigheid, commitment en consistentie, sociale bewijslast, sympathie, autoriteit en schaarste u helpen bij succesvol overtuigen en beïnvloeden.
  • U leert hoe u deze zes principes kunt toepassen op uw werkplek.
  • U leert hoe u onbewust kunt beïnvloeden zonder te manipuleren.

ROBERT CIALDINI: “HET IS NIET DE KUNST, MAAR DE WETENSCHAP VAN HET OVERTUIGEN …”

Als manager gebruikt u dagelijks verschillende beïnvloedingstechnieken om met uw medewerkers, klanten of management te communiceren. Soms bent u zich daarvan bewust, maar veel vaker gebeurt dit onbewust. Hoewel het uitoefenen van invloed een intuïtief proces blijft, kunt u dit proces heel bewust sturen. Hoogleraar Psychologie en Marketing Robert Cialdini beschrijft in zijn bestseller ‘Invloed’ de zes wetenschappelijk bewezen beïnvloedingsstrategieën:

  • Wederkerigheid
  • Commitment en Consistentie
  • Sociale bewijslast
  • Sympathie
  • Autoriteit
  • Schaarste

Deze zes principes brengen u dichter bij succesvol overtuigen en beïnvloeden.

PACELLE VAN GOETHEM: “OVERTUIGEN KUNT U LEREN OF HOE GEBRUIKT U DEZE ZES PRINCIPES OP UW WERKPLEK …”

Overtuigen is een vrij technische aangelegenheid. Het is immers de mix van een juiste boodschap, op een geloofwaardige manier gebracht door iemand die uw vertrouwen verdient en ook krijgt. Onderzoekers – waaronder dr. R. Cialdini en Pacelle van Goethem, uw expert-docente – ontdekten welke mechanismen leiden tot overtuiging en impact. En deze mechanismen leert u gedurende deze unieke Writer’s Class.

Pacelle deelt vaak het podium met dr. Cialdini. In deze workshop vertaalt zij zijn onderzoekswerk naar uw praktijk. Aan de hand van oefeningen, voorbeelden en cases leert zij u hoe u collega’s, klanten en groepen meekrijgt in uw verhaal. Want of u nu marketeer, HR manager of leidinggevende bent … u wilt de dingen gedaan krijgen.

EN HOE OVERTUIGT U?

Want welke mechanismen zorgen ervoor dat u ja zegt tegen een aanbieding waar u eigenlijk niet op zit te wachten? Welke technieken gebruiken verkopers en anderen die iets van u gedaan willen krijgen? Waarom krijgen sommige managers alles gedaan van hun medewerkers? En hoe kunt u deze technieken zelf ook toepassen?

6 SUPERKRACHTIGE TECHNIEKEN OM ALLES GEDAAN TE KRIJGEN

In deze workshop staat uw praktijk centraal. Pacelle vertaalt deze zes principes naar uw werkplek. U leert onzekerheid en twijfel te elimineren, goodwill te creëren, mensen in actie te krijgen én te houden, gebruik te maken van angst of schaarste, keuzestress te mijden, weerstand te counteren, de hefbomen van autoriteit en respect in te zetten, sympathie als wapen te gebruiken … Kortom, u leert krachtige principes om op een positieve manier mensen (klanten, medewerkers én managers) te beïnvloeden.

Pacelle van Goethem – Trainer IFBD
Overtuigen is een vrij technische aangelegenheid. Het is immers de mix van een juiste boodschap, op een geloofwaardige manier gebracht door iemand die uw vertrouwen verdient en ook krijgt. Ik deel graag met u welke mechanismen leiden tot overtuiging en impact.

Pacelle van Goethem – Trainer IFBD

Pacelle van Goethem is coach, onderzoeker en spreker op het gebied van overtuigen, stem en invloed. Zij is spraak-, taal-, en stempatholoog, specialiseerde zich verder bij “Psychologie en Massacommunicatie” en deed onderzoek aan de Radboud Universiteit en Het Medisch Academisch Centrum Groningen. Zij ontdekte de spectaculaire samenhang tussen ontspanning en overtuigen. Begin 2009 verscheen haar boek “IJs verkopen aan Eskimo’s. De psychologie van overtuigen.” In 2018 verscheen “True Persuasion: the logic of charisma”. Pacelle verzorgt workshops, lezingen en seminars. Haar interventies zijn interactief en geven iedereen direct bruikbare methoden. Naast onderzoek en lezingen begeleidt ze mensen uit het bedrijfsleven en politiek in persoonlijke overtuigingskracht. Dr. Robert Cialdini, professor pyschologie aan de Arizona State University, onderzoeker en auteur van ‘Invloed’ omschrijft haar werk als volgt: “Pacelle van Goethem has accomplished something rare, weaving together just the right combination of research and practical application …” Pacelle is een geboren verteller en weet als geen ander op een compleet natuurlijke manier overtuiging en verleiding aan elkaar te verbinden.

Inclusief voor elke deelnemer!

Aan de hand van boeiende theorie en herkenbare praktijkvoorbeelden laat Robert Cialdini in deze internationale bestseller zien hoe beïnvloeding werkt. Hij ging daarvoor drie jaar undercover bij autodealers, fondsenwervers, reclamemakers en telemarketeers.

WIE IS DR. ROBERT CIALDINI?

Meester-psycholoog en overtuiger, Dr. Robert Cialdini, omschrijft in zijn beroemde boek ‘Influence’ (Invloed) de zes overtuigingsprincipes die de basis vormen van elk beïnvloedingsproces. In zijn megaseller, met intussen meer van 3.000.000 exemplaren verkocht, toont Dr. Cialdini aan hoe u die zes manieren van beïnvloeden zelf in de praktijk kunt brengen en er uw voordeel uit kunt halen. Hij is de meest geciteerde wetenschapper over ‘beïnvloeding’ wereldwijd.

Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘Invloed – De zes geheimen van het overtuigen’ van uw trainer Pacelle van Goethem mee naar huis. 

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Leiding geven aan organisaties Psychologische veiligheid Psychologische veiligheid Lees meer lees meer Communicatie, presentatie & impact Communiceren & onderhandelen met vakbonden op de werkvloer Communiceren & onderhandelen met vakbonden op de werkvloer Lees meer lees meer Writers academy Aanspreken? Gewoon doen! Aanspreken? Gewoon doen! Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals Telefonisch debiteurenbeheer Telefonisch debiteurenbeheer Lees meer lees meer
[Veld is niet meer gekoppeld!]