NIEUW

Ontmijn eerstelijnsconflicten met je vakbondsafgevaardigden

Ontmijn eerstelijnsconflicten met je vakbondsafgevaardigden

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

HERKENBAAR OF NIET …

In België zijn wij terecht trots op ons model van sociaal overleg. Niet voor niets spreken wij over de “sociale partners”, nl. werknemersafvaardiging, overheid en werkgevers. En dit model werkt goed op macroniveau. Op microniveau loopt er echter al eens iets verkeerd. Want als leidinggevende of manager word je op de werkvloer steeds vaker geconfronteerd met conflicten en tegenstrijdige belangen. En met dit uiterst delicate aspect van je functie, weet je niet altijd raad. Niet zelden wordt gedreigd, geschermd met “de wet”, gemanipuleerd of zelfs geïntimideerd. Kleine discussies lopen uit de hand en persoonlijke conflicten worden plots fundamenteel. Hiermee omgaan en tegelijk je geloofwaardigheid bij je team in stand houden, is inderdaad geen eenvoudige opgave.

Maar hoe kan je dit vermijden? Hoe pak je die eerstelijnsconflicten met délégués aan? Hoe ga je om ongewenste interventies, machtsmisbruik en dreigementen? Hoe vermijd je dat kleine irritaties uitgroeien tot structurele conflicten? En hoe communiceer je naar je team en naar je management?  

COMMUNICEREN – COMMUNICEREN - COMMUNICEREN

Het juist reageren op verkeerde communicatie is een kunst op zich. Immers, door op een rustige en doordachte manier moeilijke gesprekken te counteren, kan je conflicten effectief en doelgericht ontmijnen. En dat is nu net de doelstelling van deze unieke workshop. 

Aan de hand van direct herkenbare cases (geplukt uit jouw werkomgeving) oefen je complexe gesprekstechnieken in. Rudy Baert, onze trainer, schetst de situatie en toetst de case aan jouw realiteit. En daarna ga jij aan de slag en ga je in discussie met Frank Robberechts, onze professionele acteur, die voor één dag in de huid van délégué kruipt.  

WAAROM DIT PROGRAMMA ZO UNIEK IS

In ons veilige oefenlabo mag je fouten maken, blunders schieten en de verkeerde dingen zeggen. Meer zelfs, dit is net de bedoeling … Immers, onze beide trainers, mét ruime ervaring in gesprekstechnieken, sociaal overleg en conflictmanagement, sturen je continu bij. Zodat je morgen, op je werkplek, de juiste dingen zegt en op een constructieve manier conflicten omzeilt of ontmijnt.

Kostprijs

795 € excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier