Excel en financieel management

Excel en financieel management

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

Deze unieke tweedaagse training gaat verder dan enkel een informatica training. Hoewel u leert werken met het softwarepakket Excel, is ieder oefening, case of spreadsheet bruikbaar voor het optimaliseren en structureren van uw financiële management informatie. Doorheen het integrale programma zijn meer dan tien case-studies en een veelvoud aan oefeningen ingebouwd. Zo leert u hoe u een planning opstelt, een budget opmaakt, een investering analyseert, omgaat met vreemde valuta, ABC-analyses creëert, de solvabiliteit en rendabiliteit van uw organisatie meet, … Kortom, alle praktijkcases vertrekken vanuit uw nood aan het structureren van financiële informatie. Bovendien wordt ieder financieel concept toegelicht en verduidelijkt vooraleer overgegaan wordt naar de vertaling ervan in Excel.

DOELGERICHT PROGRAMMA

Deze training is bestemd voor ieder financieel en operationeel manager die zijn financiële cijfers verder wenst te structureren. Een basiskennis van Excel is aangewezen. Kennis van financiële beslissingsinstrumenten kan u bovendien helpen bij het beter situeren van het programma binnen uw onderneming.

LEERMETHODIEK

De training bestaat uit 60 % oefeningen en 40 % verduidelijking van de mogelijkheden van Excel. Alle oefeningen vertrekken vanuit de concrete behoefte van het beheren van financiële informatie.

Een eerdere deelnemer evalueerde als volgt:

"Super! Goed gestructureerde opbouw van de modellen; ook zeer goed gekaderd in geheel van dataverwerking."
Egbert Van Sande - Group Business Controller - Bekaert Textiles

Kostprijs

€ 1.295 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier