Het grote blunderboek van het ontslagrecht

Het grote blunderboek van het ontslagrecht

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

Vandaag zijn meer en meer ondernemingen verplicht om in het kader van een reorganisatie, fusie of outsourcingproject, ook de arbeidscontracten van werknemers (arbeiders, bedienden en kaderleden) te beëindigen. Zeker na het Eenheidsstatuut – die het vroegere ontslagrecht helemaal door elkaar heeft geschud -  is kennis van ontslagrecht een absolute vereiste. En hoewel u bij complexe dossiers ongetwijfeld geadviseerd wordt door experten ter zake, kan een grondige kennis van de materie u veel problemen, kopzorgen en onnodige kosten besparen. Want blunders in ontslagrecht kunt u het best vermijden. Niet alleen betaalt u drie maal (de ontslagvergoeding, eventuele schadevergoedingen, duur advies van adviseurs en experten), maar bovendien is de schade aan uw imago vaak niet te becijferen. Reden te meer om deze blunders, wolfijzers en schietgeweren te anticiperen en uit de weg te gaan …

DOELGERICHT PROGRAMMA

De huidige conjunctuur en de acties van de overheid hierop, gekoppeld aan het Eenheidsstatuut, maken uw opdracht als beleidsverantwoordelijke echter niet makkelijker. Het ontslagrecht is voortdurend in beweging. Het is dan ook van het grootste belang dat u zich bewust bent van de complexiteit ervan. Tijdens deze workshop wordt het algemene kader eigen aan het ontslagrecht op een zeer praktische en no-nonsense manier uiteengezet. Aan de hand van concrete voorbeelden en mogelijke fouten, worden specifieke situaties toegelicht. U leert vanuit de blunders die Meester Tilleman – gedurende zijn intussen meer dan 20-jarige carrière in het arbeidsrecht – is tegengekomen. Stap voor stap vertelt hij u wat er kan verkeerd lopen en hoe u zich hiertegen kan én moet wapenen.

LEERMETHODIEK

Zo krijgt u een arsenaal van praktische tips, bruikbare richtlijnen en pragmatische inzichten die u helpen bij het uittekenen van een verantwoorde ontslagprocedure en het voorbereiden van een professioneel ontslagdossier. Geen juridische spitstechnologie. Geen vrijblijvende anekdotes. Nee, u krijgt een overzicht van de meest gemaakte fouten bij het voorbereiden en afhandelen van een ontslagdossier, zeker nu het Eenheidsstatuut alle kaarten opnieuw heeft geschud. Zo vermijdt u procedurele, operationele, emotionele en financiële blunders.

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier