Lean administration

Lean administration

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

Gestroomlijnde administratie is echt geen noodzakelijk kwaad maar maakt de ruggengraat van iedere organisatie uit. Elke organisatie heeft immers afdelingen, binnen die afdelingen jobs en binnen die jobs herkent u activiteiten. En aan iedere activiteit zijn documenten gekoppeld. En net hier loopt het vaak mis: niet-functionele documenten, ballast of dubbel gebruik, schaduwdocumenten, niet-functionele processen, overcomplexe documenten die uitmonden in logge administratieve processen ... Kortom, iedere activiteit leidt een eigen administratief leven. En dit vernietigt waarde in plaats van er te creëren.

Het optimaliseren van uw administratieve flow brengt vrij snel significante efficiëntie-verhogingen met zich mee. 30% en meer is hier geen uitzondering. Bovendien mondt dit uit in een betere klantenservice, dit zowel naar de interne als naar de externe klant. Het elimineren van administratieve activiteiten zonder toegevoegde waarde (verspillingen) creëert juist waarde.

Maar wat betekent ‘waste’ in een administratieve omgeving? Wanneer vernietigt een administratief proces waarde in plaats van er te creëren? Fouten bij data entry, te veel/te vaak printen of kopiëren, niet betrouwbare computersystemen, beperkte beslissingsbevoegdheid voor niet strategische, repetitieve taken, circulerende documentenstroom, dubbele archivering van informatie of documenten, administratieve lange doorlooptijden met tal van goedkeuringen, … Identificeren is één, elimineren is twee … Deze training leert u dit aan te pakken.

DOELGERICHT PROGRAMMA

Het vermijden of elimineren van alle administratieve activiteiten zonder enige toegevoegde waarde voor interne of externe klanten is voor vele organisaties een absoluut ingrijpend veranderingsproces. Administratie is hét vertrekpunt bij uitstek om verbetertrajecten in de ganse organisatie te realiseren. Mensen spelen hierin een cruciale rol. Niet alleen liggen zij vaak aan de bron van overbodige administratieve trajecten maar bovenal moeten zij 'anders' gaan werken.

LEERMETHODIEK

Deze training is een must voor iedere professional die zijn administratieve flow in vraag durft te stellen. U krijgt praktische handvaten, wordt gewezen op "quick wins" en "laaghangend fruit" enerzijds, maar anderzijds leert u eveneens hoe u een organisatie in beweging zet naar lean office & administration toe. Investeren in deze training is investeren in een gestroomlijnde administratie. En eerlijk ... wie wil nu niet efficiënter werken?

Eerdere deelnemers evalueerden als volgt:

"De docent was werkelijk een zeer goede trainer. Hij wist de hele dag te boeien door praktijkervaring, interactie, oefeningen en ludieke momenten."
Stephanie Schellekens - Communication Professional/Operations Officer - Progressio

"Boeiende cursus, veel van opgestoken"
Ingrid Claessens - Medewerker Finance - Cloetta

"Talentvolle docent. Beheerst de kennis en dat merk je in de aanpak. Aanrader!"
Katleen Desmedt - Manager - Pricewaterhousecoopers

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier