Toolboxtraining Forecasting

Toolboxtraining Forecasting

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

Als reactie op de economische onzekerheden hebben vele organisaties hun voorraden drastisch gereduceerd en de capaciteit verlaagd. De gevolgen voor de keten zijn navenant. Leverbetrouwbaarheid en de hieraan gekoppelde service levels staan vandaag meer dan ooit onder druk. Daardoor is een accuraat forecasting-proces niet langer een overbodige luxe maar een absolute must.

U bent echter geen mathematicus, statisticus, onderzoeker of wetenschapper ... U bent een beslissingnemend Manager. Hiertoe heeft u nood aan juiste en gevalideerde informatie om zo de juiste beslissingen te kunnen nemen. En dit is wat deze workshop u bezorgt.

U leert waarom goede voorspellingen noodzakelijk zijn en waar deze in het bedrijfsproces gebruikt kunnen worden. We denken maar aan bv. financiële planning, sales planning, productie planning, ... Vandaag concurreren ketens met elkaar, niet langer individuele ondernemingen. Het aansturen van deze ketens met accurate en gevalideerde informatie is uw opdracht als verantwoordelijk Manager. Forecast blijft in dit proces de ruggengraat van uw onderneming. Deze cursus bezorgt u direct bruikbare tools, technieken en inzichten die u helpen bij het opmaken, evalueren en bijsturen van uw forecast.

DOELGERICHT PROGRAMMA

Deze cursus is bedoeld voor elke Manager die zich bezig moet houden met voorspellingen. Wij denken hier met name aan Productiemanagers, Voorraadmanagers, Logistiek Managers, Sales Managers en Commerciële Managers.

LEERMETHODIEK

Tijdens deze toolboxtraining besteedt onze trainer naast de - essentiële - theorie veel aandacht aan het toepassen van het geleerde in de praktijk. De nadruk ligt dan ook op het opzetten en implementeren van een gestroomlijnd forecasting-proces. Niet zozeer het statistische rekenwerk maar het interpreteren van resultaten en het aansturen van de keten op basis van deze resultaten staan centraal.

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier