NIEUW

Scoren met online teksten

Scoren met online teksten

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

Schrijven voor het web is een vak apart. Content is één ding. De vorm een ander. Een goede webtekst is duidelijk en gestructureerd waardoor bezoekers klanten worden. Het klakkeloos kopiëren van brochures naar het internet werkt echter niet. De internetlezer stelt immers specifieke eisen aan uw online en internetteksten.

DOELGERICHT PROGRAMMA

Maar hoe bouwt u uw teksten op? Kiest u voor de essentie? Is veel tekst per definitie steeds verkeerd? Welke structuur weerhoudt u? Waar zit het verschil met andere – bestaande – brochures en publiciteitsmateriaal? Samengevat gaat onze docent werken op ondermeer volgende actiepunten (cruciaal voor iedere webtekst):

  • structuur: maak uw lezer duidelijk wat de echte ‘need to know’ is
  • kort: een tekst op het scherm leest trager dan een tekst op papier, dus hou hier rekening mee
  • bondig: een internetlezer klikt snel door, dus vertel de essentie
  • scanbaar: hou rekening met krachtige alineatitels die de internetlezer vasthouden
  • interactief: gids uw internetlezer naar die pagina’s die echt belangrijk zijn (contactformulier, nieuwe producten of diensten, …)

LEERMETHODIEK

Uw trainer identificeerde voor u de cruciale stappen in het schrijfproces van internetteksten. Gedurende deze training leert u deze stappen toe te passen in uw eigen teksten. U leert schrijven vanuit de voordelen van de internetlezer, rekening houdend met zijn/haar specifieke leesgedrag. De efficiëntie van het stappenplan, illustreert onze docent vanuit bestaande webteksten, maar u kunt natuurlijk uw eigen webtekstmateriaal meenemen naar deze training. Zo leert u om zelf te achterhalen waar uw persoonlijke leer- en knelpunten zitten.

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier