Social media @ work

Social media @ work

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

Meer en meer organisaties maken gebruik van social media. Linked In, Twitter, Facebook, … zijn stilaan voor organisaties een fundamenteel onderdeel van hun communicatiestrategie. Maar anderzijds zijn deze zelfde socail media een storende factor op de werkvloer. Geen enkele leidinggevende vindt het fijn dat zijn/haar werknemers uren per dag zit te chatten, persoonlijke Facebookprofielen zit bij te werken tijdens werkuren, allerhande – strategische – informatie zit te twitteren, nieuwe projecten zit te verkondigen op Linked In … Kortom, hoewel deze social media enerzijds een opportuniteit zijn voor elke onderneming, zijn zij anderzijds evenzeer een bedreiging. Dit zowel naar confidentialiteit en strategie als naar tijdsbesteding op de werkvloer.

DOELGERICHT PROGRAMMA

Daarom organiseert het IFBD deze workshop rond Social Media op de werkvloer. De ochtendsessie staan wij stil bij het uitwerken van een policy voor uw medewerkers bij het gebruik van deze social media. Wat kan en mag verteld worden van de organisatie? Welke informatie kunt u op linkedin plaatsen, welke niet? Hoe wilt u als organisatie dat er binnen deze verschillende media over uw organisatie wordt gepraat. De middagsessie zoomt dan in op het juridische luik. Hoe kunt u in uw social media policy ook aandacht besteden aan het al dan niet ‘facebooken’ of ‘linkedinnen’ tijdens de kantooruren? Hoe pakt u dit concreet aan? Hoe gaat u om met misbruik? Kunt u deze informatie gebruiken tijdens sollicitatiegesprekken? Verzuimgesprekken? Kortom, hoe gaat u als organisatie om met deze social media.

LEERMETHODIEK

Aan de hand van concrete voorbeelden en integraal uitgewerkte voorbeeld policies, leert u hoe u uw hr-policies vorm geeft en in goede banen leidt.

Kostprijs

€ 750 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier