Masterclass persoonlijke efficiëntie

Masterclass persoonlijke efficiëntie

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

Wij beheersen onze opdracht … Maar beheersen wij onze tijd? Onze agenda? Onze mailbox? Zijn wij wel zo effectief als wij willen laten blijken? Stellen wij prioriteiten of blussen wij nog te veel brandjes? Is onze planning een houvast of een gewoonte? Vinden wij alle informatie snel terug, zowel e-mail als andere documenten? Kortom … werken wij wel zo efficiënt en effectief als wij willen? Daarom organiseert het IFBD deze unieke Survival Masterclass – Persoonlijke Efficiëntie. Aan de hand van twee afzonderlijke – los te boeken – werksessies leert u hoe u uw output drastisch kan verhogen en uw stress niveau onder controle houdt.
Deze survival masterclass bestaat uit volgende twee dagen:

DAG 1 - Tijdsbeheer en prioriteiten stellen
Goed omgaan met de beperkte beschikbare tijd wordt een steeds crucialere competentie voor u als professional. U heeft dan ook nood aan meer controle over uw werkdag want uw medewerkers hebben nood aan uw input, uw manager stelt strikte deadlines en u wilt weer meer tijd besteden aan uw ‘echte’ werk. 
Reden ten over om werk te maken van een beter tijdsbeheer en beter prioriteiten stellen. Het opleidingsprogramma ‘Tijdsbeheer en prioriteiten stellen’ is ontworpen om u te ondersteunen in de identificatie en integratie van efficiëntere werkmethoden om te plannen, uw tijd te beheren en prioriteiten te stellen.

Op een uitermate pragmatische wijze, krijgt u meer inzicht in uw werkgewoonten en de concepten voor planning, tijdsbeheer en prioriteiten stellen:

 • U maakt het overzicht van uw rollen en verantwoordelijkheden;
 • U leert verschillende technieken om prioriteiten te stellen;
 • U leert de grondbeginselen voor efficiënt tijdsbeheer;
 • U identificeert uw tijdsdieven en leert hoe u ze kunt aanpakken;
 • U leert de basisregels voor een efficiënte planning;
 • U leert de beschikbare tools te gebruiken om uw werk beter in te plannen en uw tijd te beheren;
 • U leert uw planning systematisch te maken en bij te sturen.

DAG 2 - Takenbeheer en e-mailbeheer
Een goed overzicht van uw eigen openstaande actiepunten en engagementen én deze van uw medewerkers geeft u meer controle over uw werk. Een opgeruimde mailbox geeft u meer mentale rust.  U denkt aan de juiste dingen op het juiste moment, u volgt uw medewerkers beter op en u verhoogt uw dienstverlening aan uw klanten en opdrachtgevers. Het opleidingsprogramma ‘Takenbeheer en e-mailbeheer’ is ontworpen om u te ondersteunen in het identificeren en integreren van efficiëntere werkmethoden om uw taken en e-mails te beheren.
Breng uw laptop mee en u gaat naar huis met een opgeruimde mailbox!

Op een praktische manier, krijgt u meer inzicht in uw werkgewoonten en de concepten voor het efficiënt beheren van uw taken en e-mails:

 • U begrijpt het belang van een helder hoofd;
 • U leert technieken om geconcentreerd te werken;
 • U leert snel en correct beslissen over elke nieuwe aanvraag die u ontvangt;
 • U leert to-do’s omzetten naar concrete volgende acties;
 • U leert uw taken op een gestructureerde, overzichtelijke manier beheren;
 • U leert hoe een  to-do-lijst optimaal functioneert;
 • U krijgt zicht op uw aangegane engagementen en de beschikbare tijd;
 • U leert uw e-mails op een gestructureerde, overzichtelijke manier beheren;
 • U leert zelf efficiënte en duidelijke e-mailberichten opmaken;
 • U leert uw werksysteem systematisch te onderhouden.

LEERMETHODIEK

Na het vastleggen van de huidige werksituatie en –gewoontes werken wij samen met de deelnemers aan het verbeteren van hun tijdsbeheer, taken- en e-mailbeheer. De training is zeer interactief, deze bestaat uit individueel- en teamwerk, het uitwisselen van ervaring, samenwerkend leren, deductie van ‘best practices’ en het opmaken van een individueel actieplan om de transfert naar uw werksituatie te vergemakkelijken.

Kostprijs

€ 1.295 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier