TCO - total cost of ownership

TCO - total cost of ownership

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

Te vaak onderschatten ondernemingen de waarde van de inkoopfunctie. Inkoopkosten variërend van 40% tot 80% van de totale bedrijfskost zijn eerder regel dan uitzondering. Het is dan ook evident dat - in deze veranderende tijden - uw rol als inkoper cruciaal blijft. Maar is een goedkopere leverancier echt goedkoper? Bent u zich bewust van verborgen kosten? En van opportuniteitskosten? Onderhoudskosten? Service kosten? Logistieke kosten? Hebt u zicht op de totale kost inclusief alle kosten doorheen de integrale levenscyclus van uw product of dienst?

WAT BETEKENT TOTAL COST OF OWNERSHIP VOOR U? 

Total Cost of Ownership of TCO is hier hét instrument om inzicht te krijgen in de totale kostprijs van uw aangekochte goederen of diensten. TCO is de techniek om alle zichtbare en onzichtbare kosten gedurende de hele levenscyclus van een product of dienst in kaart te brengen. Het is dan ook een onmisbare techniek die u toelaat controle over uw inkoopproces te garanderen.

DOELGERICHT PROGRAMMA

Deze training werd speciaal ontwikkeld voor iedere manager die betrokken is in het aankoopproces en op zoek is naar een bruikbare methodologie om de echte kosten van grondstoffen, producten of diensten te evalueren.

LEERMETHODIEK

In deze workshop leert u naast de theorie van TCO, vooral de praktische toepassing ervan. Enkel met een correct gebruik van TCO kan u immers de juiste aankoopbeslissingen maken. De ochtendsessie staat stil bij TCO als management concept, gedurende de middag worden diverse real life cases opgelost. Tot slot bestaat tevens de mogelijkheid specifieke vragen/problemen te behandelen gedurende de sessie.

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier