Werken met zelfstandigen

Werken met zelfstandigen

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

Organisaties doen stelselmatig een beroep op zelfstandige medewerkers voor de uitvoering van diverse taken en projecten. Werken met zelfstandigen is niet alleen flexibel en minder strikt dan een arbeidsovereenkomst, maar biedt ook een aantal financiële voordelen. Toch is het werken met zelfstandigen niet zonder risico’s. Zeker na de wet - die bedoeld is om een einde te stellen aan de ellenlange discussies betreffende schijnzelfstandigheid - is het cruciaal om de verschillende types samenwerkingsovereenkomsten die binnen uw organisatie gebruikt worden kritisch te evalueren en waar nodig aan te passen aan de nieuwe vereisten van wetgeving en rechtspraak. Bovendien gelden voor verschillende types van zelfstandige samenwerking specifieke wettelijke regels, waarvan de niet-naleving kan leiden tot belangrijke aansprakelijkheden. Op deze studiedag wordt de actuele stand van zaken opgemaakt, en wordt aan de deelnemers een praktisch hanteerbaar kader toegelicht dat hen zal toelaten zonder risico’s verder gebruik te blijven maken van zelfstandige medewerkers.

DOELGERICHT PROGRAMMA

Het contract tussen uw onderneming en de zelfstandige is van een totaal andere orde dan het contract met uw werknemers. Er is een fundamenteel verschil tussen een arbeidsovereenkomst en een handelsrechtelijke overeenkomst. U krijgt hier niet alleen een totaalbeeld van risico’s (voor- én nadelen) maar ook een overzicht van de verschillende gebruikelijke overeenkomsten met zelfstandigen. De verschillende essentiële bepalingen worden per type contract toegelicht. Op deze wijze kunt u op alle problemen anticiperen.

LEERMETHODIEK

Werken met zelfstandigen biedt ongetwijfeld financiële én operationele voordelen. Maar de risico’s zijn niet gering. Zich optimaal informeren én overeenkomsten sluitend maken zijn dan ook een absolute must indien u niet voor verrassingen wenst komen te staan. Deze workshop leert u hoe.

Eerdere deelnemers evalueerden als volgt:

"Boeiende sprekers, opleiding voldoet volledig aan de verwachtingen."
Karlijn Lippens - Human Resources Manager - Petersime

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier