Werkkapitaal

Werkkapitaal

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

Het beheer van het werkkapitaal is in de afgelopen jaren een strategisch onderdeel geworden van het financieel beleid van uw organisatie. Slinkende winstmarges, toenemende concurrentie, de internationalisatietendens, sterke fluctuaties in wisselkoersen en het gebruik van gesofisticeerde informatietechnologie … liggen hier mede aan de oorzaak. Maar vooral door de huidige economische situatie komt er een nieuwe druk op uw werkkapitaal: debiteuren betalen later, voorraden roteren trager, crediteuren hanteren andere betalingstermijnen, banken worden kritischer, … Geld – de motor van uw bedrijf – wordt belangrijker dan ooit.

DOELGERICHT PROGRAMMA

Vandaag staat liquiditeit centraal: cash is meer dan ooit king. Het verlagen van uw werkkapitaal is echter de goedkoopste (maar niet steeds makkelijkste) wijze om de financiële liquiditeit van uw organisatie te garanderen. Eigen geld blijft immers het goedkoopst. Maar hoe pakt u dit aan? Waar bevindt zich dit werkkapitaal? Hoe kunt u dit terug onder controle krijgen? Welke alternatieven kent u?

LEERMETHODIEK

Deze sessie beoogt dan ook de onderdelen van het werkkapitaal toe te lichten en te projecteren, de impact ervan op de financiële situatie van de onderneming in te schatten en een optimalisatie na te streven om cash vrij te maken. Geld dat binnen uw organisatie al aanwezig is …

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier