VBA & Financial Excel

VBA & Financial Excel

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

Als financieel verantwoordelijke kent u ongetwijfeld de mogelijkheden van Excel, maar weet u eveneens dat deze mogelijkheden toch beperkt zijn. Soms loopt u vast, soms is de complexiteit zo groot, soms is de informatie zo uitgebreid… dat Excel als toepassing niet langer voldoet. In deze tweedaagse cursus Financial VBA & Excel leert u in korte tijd hoe uw eigen financiële applicaties kunt bouwen om zo uw dagelijkse werkzaamheden én uw managementrapportages verder te automatiseren. Niet alleen reduceert u zo drastisch de kans op fouten, maar bovenal boekt u forse tijdwinst.

DOELGERICHT PROGRAMMA

Hoewel u als financieel verantwoordelijke thuis bent in Excel, wilt u in uw financiële modellen verder gaan. Maar sommige van uw ambities zijn in Excel zelf niet te verwezenlijken. En hier biedt VBA (Visual Basic for Applications) ongekende opportuniteiten. Met VBA kunt u Excel modellen aanpassen en naar uw wensen modelleren. Het geeft u een basis voor het gebruik van VBA. Houdt u er wel rekening dat programmeren in VBA altijd in de Engelse taal gebeurt. De cursus wordt wel in de Nederlandse taal gedoceerd.

Deze training vertrekt niet vanuit theoretische modellen, maar vanuit een herkenbare – real life – case. Dit maakt deze workshop dan ook uniek en direct bruikbaar. In de training wordt gewerkt met financieel management modellen. De bedoeling is deze modellen met VBA elementen te integreren en te verbeteren.

Deze tweedaagse training heeft als doelstelling u als deelnemer vertrouwd te maken met het programmeren met Visual Basic for Applications (VBA) binnen Microsoft Excel. Nadruk ligt op het begrip van de specifieke objecten(bibliotheek) van Excel, waardoor u inzicht krijgt in hoe u Excel precies kunt aansturen vanuit uw eigen VBA programmacode (macro's). Aan het eind van de cursus bent u - met geprogrammeerde instructies – in staat Excel taken te laten verrichten die u met enkel deze software niet kan doen. Zo kunt u Excel uitbreiden met vrijwel onbeperkte gebruikersmogelijkheden.

LEERMETHODIEK

Als rode draad doorheen deze tweedaagse, heeft onze docent een unieke en hoogst transparante real-life case ontwikkeld. Vertrekkende van bulk-bestanden, geïmporteerd uit uw ERP-pakket (SAP), worden de diverse analytische stappen op deze informatie verder gezet. U leert filters plaatsen, werken met variabelen, toepassen van logica en rapportage modellen bouwen.

Kostprijs

€ 1.295 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier