Masterclass Voorraadbeheer

Masterclass Voorraadbeheer

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

CASH VERSUS KLANT … WIE WINT DE STRIJD …

Het managen van voorraad is vandaag belangrijker dan ooit. Geen enkele directie ziet graag slapend werkkapitaal in magazijnen en distributiecentra. Cash is vandaag meer dan ooit “King”. Maar is uw klant dat ook niet? Immers, uw klanten houden van een snelle levering conform de service level agreements. Het aanhouden van de juiste voorraden is dan ook een directe uitdaging voor elk verantwoordelijk manager. Want als beslisser blijft u balanceren op een slap koord tussen enerzijds een absoluut “minimale voorraad” en anderzijds een absoluut “veilige voorraad”. 

KENT U DE KOST VAN UW VOORRAAD?

Maar wat kost voorraad? Weet u hoe deze kost de financiële performantie van uw organisatie beïnvloedt? Welke voorraad is financieel optimaal en welke voorraad is operationeel optimaal? Welke voorraadmodellen zijn voor u relevant? Wat kost voorraad? Hoe kunnen simulaties u helpen bij het aanhouden van de ‘juiste’ voorraad?
Weinig ondernemingen hebben een duidelijk zicht op de kost van voorraad, laat staan op de wijze waarop deze kost kan worden gestuurd. Gedurende deze unieke masterclass leert u van onze expertdocent Paul Durlinger hoe u binnen uw organisatie omgaat met de complexiteit van het voorraadbeheer.

LEERDOELEN VAN DEZE MASTERCLASS

U leert eerst op tactisch niveau de bouwstenen van het voorraadbeheer. Vervolgens situeert onze trainer voorraadbeheer binnen de integrale keten. U leert het verschil tussen de logistieke en financiële voorraad en de consequenties van dit verschil. U leert hoe u de huidige voorraad analyseert en hoe u direct resultaat bereikt met deze analyses. Centraal in de cursus staat de voorraadstrategie-matrix. Niet alle producten kunt/moet u op dezelfde manier beheersen. U leert op welke manier u specifieke producten moet besturen en krijgt inzicht in de verschillende voorraadstrategieën en de bijbehorende bestelparameters.
Tijdens deze Masterclass leert u de impact van de voorraad- en bestelkosten. Levertijdaspecten, assortimentsbepaling, vraagaspecten, seriegrootte-bepalingen en veiligheidsvoorraden staan hier centraal. Verder leert u de samenhang zien tussen deze diverse parameters. U gaat uitgebreid in op het begrip service-level en de consequenties voor de voorraden. U toetst de berekeningen van parameters op hun waarde. Tot slot verduidelijkt onze trainer hoe management door middel van uitspraken en beslissingen de voorraad kan beïnvloeden en leert u hoe u commitment krijgt voor uw logistieke projecten. 

VERDIEN HET VEELVOUD VAN DEZE TRAINING TERUG

Onze trainer garandeert dat u na het volgen van deze training en het opvolgen van de adviezen die u mee krijgt naar uw magazijn uw voorraden verder kunt optimaliseren. Besparingen van meer dan 20.000 € op korte termijn, zijn dan ook eerder regel dan uitzondering. Deze training is dan ook een échte investering die u gegarandeerd terugverdient.  

Kostprijs

€ 1.295 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier