Beheer van technische documentatie in uw technische dienst

Beheer van technische documentatie in uw technische dienst

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

TECHNISCHE DOCUMENTATIE:  DE RUGGENGRAAT VAN UW ORGANISATIE

Binnen uw onderhoudsafdeling moet u continu technische informatie kunnen raadplegen om uw machinepark te onderhouden. Aan de ene kant moet u in staat zijn om op een snelle en efficiënte wijze storingen te kunnen oplossen, aan de andere kant is de technische documentatie een absolute noodzaak om uw installaties te beheren, over de juiste onderdelen te beschikken en een optimaal onderhoudspakket uit te bouwen. Verder zijn er nog de wettelijke verplichtingen die de onderhoudsdienst verplichten om verschillende activiteiten en controles te documenteren. Gedurende deze training leert u niet alleen de verschillende concepten van technische documentatie, maar vooral hoe u deze op een gestructureerde wijze mét succes uitbouwt en opvolgt.

WELKE DOCUMENTATIE KENT UW ORGANISATIE?

Cruciaal bij iedere aanpak is een allereerste inventarisatie van alle technische documenten aanwezig op de vloer.  Ieder document heeft immers een eigen specifieke doelstelling én een specifieke gebruiker. In functie hiervan moet u een voor uw organisatie doorzichtige systematiek kunnen ontwikkelen waarbij u beslist welke documenten u waarom bijhoudt. 

VERWERVEN, BEHEREN EN BORGEN VAN PROFESSIONELE TECHNISCHE DOCUMENTATIE

Bij het samenbrengen van uw technische documentatie, moet u niet alleen rekening houden met de diverse kwaliteitseisen (volledigheid, juistheid en betrouwbaarheid) maar bovendien moet dit gebeuren conform de CE-wetgeving.   

PAPIEREN DOCUMENTATIE VERSUS ELECTRONISCH BEHEER

Het elektronisch beheren van uw technische documentatie biedt uiteraard tal van concrete voordelen. Maar het selecteren en implementeren van een EDM-systeem (Electronic Document Systeem) is echter niet steeds even evident. Ook hier krijgt u diverse bruikbare tips.

KOSTEN VERSUS BATEN VAN TECHNISCHE DOCUMENTATIE

De laatste module staat stil bij de essentie van het beheer van technische documentatie: wat kost het en wat brengt het op? Aan de hand van concrete voorbeelden en herkenbaar cijfermateriaal leert u de kosten-baten van een professionele technische documentatie. 

Een eerdere deelnemer evalueerde als volgt:

"Zeer goede sessie, top!"
Engineering Support Manager - Ibrefinery

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier