Macht en invloed binnen organisaties

Macht en invloed binnen organisaties

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

WEET U HOE BESLISSINGEN GENOMEN WORDEN IN UW ORGANISATIE?

Ongetwijfeld wilt u nog meer inzicht krijgen in hoe de échte beslissingen genomen worden in uw organisatie. En vooral, hoe u hierin een grotere én sturende rol kunt spelen. Inzicht in machtsposities, interne allianties en het politiek spel is dan ook een absolute must. 

BELANGEN, EMOTIES EN MACHT … EN TOCH JUIST BESLISSEN

Kantoorpolitiek komt voor in elke grote organisatie met een gelaagde management- of matrixstructuur. Bij deze complexe organisatiestructuur is veel onderhandelen en samenwerken een noodzaak om resultaat te bereiken en tot besluitvorming te komen. Hierdoor ontstaan onderlinge afhankelijkheden die politiek gedrag in de hand werken.Dit kunnen herkennen, counteren of net meespelen, is een absolute must om uw projecten tot een succes te brengen. Want indien u de spelregels respecteert, worden betere besluiten sneller genomen en verloopt de samenwerking plezieriger en effectiever.

LEUK OF NIET LEUK … U HEEFT GEEN KEUZE

Of u het nu leuk vindt of niet, het ‘spel’ van macht en invloed is een onontkoombaar onderdeel van ons professionele leven. Dit beheersen is een absolute voorwaarde tot professioneel succes. Let wel, deze training leert u niet hoe u macht en invloed misbruikt, maar vooral hoe u het herkent en dit positief en constructief gebruikt. 

EEN UNIEK PROGRAMMA – DURFT U OOK DE SIMULATIE AAN?

Naast inzichten in het hoe en waarom van macht en invloed, is tijdens de training eveneens een simulatie voorzien, waarin een realistisch aanvoelende politieke omgeving wordt gecreëerd waarbij u enerzijds de politieke dimensie in organisaties ervaart, en er anderzijds ook mee kunt oefenen. Dit alles in een veilig oefenlabo. 

Doel is steeds grip te krijgen op de irrationele dynamieken in organisaties en uzelf, die te maken hebben met macht, belangen en emoties.Invloed is zoveel meer dan alleen goed communiceren. Met deze real-life simulatie ervaart u het spel en krijgt u tools aangereikt essentieel bij het succesvol bewegen in het politieke speelveld.

DOELGROEP

U bent manager of hoogopgeleide professional. Beïnvloeden en communiceren kunt u al. “Been there, done that.” Maar hoe strategisch beweegt u zich binnen het ingewikkelde speelveld waar tegenstrijdige belangen en macht de wetten van het spel bepalen? Durft u de uitdaging aan om het politieke spel in een levensechte simulatie te spelen? Dit spel vraagt het uiterste van uw strategische vaardigheden! Deze training eist veel van u, maar geeft u er nog meer voor terug!

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier