Blunderboek outsourcing

Blunderboek outsourcing

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

Het uitbesteden van allerhande activiteiten (IT, onderhoud, logistiek, boekhouding, schoonmaak, HR, ...) blijft een belangrijke trend bij het structureren en optimaliseren van de operaties. Beroep doen op een externe partij voor het uitvoeren van specifieke activiteiten of bedrijfsprocessen moet altijd resulteren in een hogere performantie, betere kwaliteit, hogere service of lagere kost. 

Een doeltreffende outsourcing beoogt kwaliteitsverbetering, verlaging van kosten en uiteindelijk betere bedrijfsresultaten. Het ondoordacht uitbesteden kan daarentegen leiden tot financiële debacles, reputatieschade en onderbreking van de dienstverlening.

DOELGERICHT PROGRAMMA

Bij het uitbesteden dient u met uw partner of leverancier een duidelijke, soepele en vooral werkbare overeenkomst op te stellen, waarin u mogelijke problemen in de toekomstige samenwerking afdekt en anticipeert. Essentiële aandachtspunten daarbij zijn onder meer: hoe flexibiliteit inbouwen? Hoe kwaliteit meten? Hoe de prijs bepalen? Wat als de behoeften wijzigen? Mag mijn dienstverlener met mijn werknemers werken? Wat bij de opzegging of einde van het project?

Tijdens dit seminarie reiken onze docenten op basis van hun jarenlange ervaring een overzicht aan van de juridische elementen die u van blunders bij outsourcing kunnen behoeden. Wij bespreken het contractueel kader en de contractuele kernbepalingen. Daarnaast gaan wij dieper in op de sociaalrechtelijke implicaties die uw outsourcing-project kunnen bedreigen.

LEERMETHODIEK

Aan de hand van real life case, echte voorbeelden en concrete rechtspraak, leert u alle juridische valkuilen: de precontractuele fase, onzorgvuldige voorbereiding van de transitie, onnauwkeurige omschrijving van de diensten, het ontbreken van een SLA (Service Level Agreement), het ontbreken van veranderende markt, product of organisatie wijzigingen, geen transitie bij einde van contract, het vergeten van de impact op het personeel, … zijn slechts enkele blunders die u kunt maken bij het uitbesteden van uw diensten.

Kostprijs

€ 750 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier