8 te vermijden valkuilen in management accounting - IFBD
8 te vermijden valkuilen in management accounting

8 te vermijden valkuilen in management accounting

  • U leert de juiste cijfers te interpreteren op de juist wijze.
  • U leert een werkbare en betrouwbare management accounting & controle op te zetten.
  • U krijgt een bruikbaar overzicht van alle valkuilen binnen management accounting

LEER VAN DE FOUTEN VAN ANDEREN …

Management accounting is een zeer krachtig instrument waarmee vandaag iedere organisatie wordt aangestuurd. Het biedt immers de mogelijkheid om – tot in detail – de resultaten van uw bedrijf op te volgen en bij te sturen waar nodig. Toch benutten weinig ondernemingen de volle kracht van management accounting en wordt informatie vaak verkeerd geïnterpreteerd. Deze training leert u hoe u het niet moet doen. Aan de hand van concrete voorbeelden uit de praktijk neemt Thierry Bruyneel u mee doorheen het mijnenveld van management accounting. Acht cruciale knelpunten werden gedefinieerd en aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden leert u van de fouten van anderen. Maar vooral leert u hoe u het morgen in de praktijk moet aanpakken.

UW ORGANISATIE DRIJFT OP CIJFERS … MAAR HOE ZINKEN VERMIJDEN?

Iedere beslissing die u neemt, baseert u op cijfermateriaal. Zowel externe cijfers verzameld bij klanten, leveranciers of partners als interne cijfers verkregen van operations, finance, marketing & sales of general management. Uw opdracht is deze cijfers te vertalen tot strategische informatie. En hier is management accounting onontbeerlijk. Maar ook hier gebeuren de meeste fouten of misinterpretaties.

OVERKILL VAN CIJFERS … EEN HARDE REALITEIT

Een overkill van cijfers, over gedetailleerd, niet gebaseerd op strategie of reële business, fragmentarisch of opportunistisch geselecteerd, niet relevant of gedateerd, … Kortom, uw verantwoordelijkheid bestaat erin om de juiste cijfers op een juiste wijze te interpreteren, gebruik makend van de juiste (financiële) instrumenten.

STUUR MET DE JUISTE INFORMATIE EN DE JUISTE CIJFERS

Deze training leert u hoe u in de praktijk een werkbare én betrouwbare management accounting / management controle structuur opzet. De vele praktijkvoorbeelden tonen de risico’s aan, maar vooral de opportuniteiten van een efficiënte management accounting strategie. Deze training is dan ook een must voor iedere manager die zijn/haar organisatie of afdeling wenst te sturen met juiste informatie.

Thierry Bruyneel – Trainer IFBD
Vele accountants en controllers baseren hun beslissingen op verkeerde cijfers … met alle gevolgen van dien. Uw job bestaat erin om de juiste cijfers op een juiste wijze te interpreteren, gebruik makend van de juiste (financiële) instrumenten.

Thierry Bruyneel – Trainer IFBD

Thierry Bruyneel, handelsingenieur en Master in Cost Management and Performance Measurement, startte zijn carrière bij Deloitte & Touche Management Solutions als Consultant in het ruimere vakgebied “Financieel management” (klassieke kostprijscalculatie, ABC, financiële rapportering, waarde-indicatie, investeringsanalyse, financiële planning).

Vandaag is Thierry Bruyneel als Partner actief binnen Delaware Consulting. Hij begeleidt ondernemingen in hun strategiedefiniëring en de dag-dagelijkse operationele beslissingname, is project manager voor ABC en Time-driven ABC projecten (o.a. voor Sanac, Eltra, Janssen Pharmaceutica, Coca cola, …) en verzorgt de business development binnen het vakgebied “management accounting & control” (strategie, BSC, ABC, TDABC en forecasting/planning).

Verder doceert hij binnen diverse leergangen aan diverse universiteiten en hogescholen (Vlekho Brussel, Ehsal, Hogent, …).

Bedankt! Je merkt duidelijk het enthousiasme van de docent dat ook naar mij/ons overkwam. Boeiende spreker.

Kristof, CFO
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Financieel Management voor niet-financiële professionals Cash is King – cash flow analyse Cash is King – cash flow analyse Lees meer lees meer Writers academy Fast close – win tijd, bespaar kosten en verbeter resultaat Fast close – win tijd, bespaar kosten en verbeter resultaat Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals Schrijven van rappelbrieven met impact Schrijven van rappelbrieven met impact Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals Telefonisch debiteurenbeheer in tijden van Corona – ONLINE WORKSHOP Telefonisch debiteurenbeheer in tijden van Corona – ONLINE WORKSHOP Lees meer lees meer