Agile HR - IFBD
Agile HR

Agile HR

  • U leert de impact van Agile op de nieuwe rol van HR.
  • U leert hoe uw HR Afdeling wendbaar en flexibel vorm geeft.
  • U leert de impact van agility op de traditionele HR instrumenten.

IMPACT VAN AGILE OP DE NIEUWE ROL VAN HR

Steeds meer organisaties zetten de stap naar wendbaar werken met als doel sneller te kunnen inspelen op veranderende omstandigheden en op de échte behoeften van de medewerker, klant of burger. Maar wat betekent deze agile transformatie voor uw rol als HR? Is er nog wel nood voor een HR-afdeling als agile teams hun zaken zelf regelen? En wat is de impact van agility op de traditionele HR-instrumenten? En hoe kunt u uw eigen HR-afdeling wendbaar en flexibel organiseren?

MAAR WAT BETEKENT AGILITY VOOR HR?

Klantgerichte, multidisciplinaire en zelforganiserende teams vormen de basis van een wendbare en flexibele organisatie. Rollen vervangen functies, in matrix organisaties werken lijn- en staffuncties niet langer naast elkaar maar met elkaar en uw traditionele HR-instrumenten moeten herdacht worden. Strategische personeelsplanningen worden gedecentraliseerd, de performance management cyclus wordt omgegooid en persoonlijke ontwikkelplannen worden anders ingevuld. De impact voor uw HR-afdeling is hoe dan ook enorm.

STEL FLEXIBILITEIT CENTRAAL

In deze training leert u wat agile werken nu écht inhoudt voor u als HR manager. U leert hoe een agile organisatie er nu echt uitziet en wat de cruciale principes en randvoorwaarden tot succes zijn. Maar vooral leert u de impact voor uw rol als HR manager. Want samen met de organisatie, veranderen uw taken, rollen en instrumenten structureel.

Vanuit hun jarenlange praktijkervaring als agile coaches, geven uw trainers antwoord op onder meer volgende vragen:

  • Welke kansen biedt agile organiseren voor uw HR-vak?
  • Welke onmisbare rol hebben HR-professionals bij een agile transformatie?
  • Hoe kan de HR-afdeling zelf agile gaan werken?
  • Hoe kan HR de agile teams optimaal ondersteunen bij het uitvoeren van HR- taken?
  • Welke HR-instrumenten kunt u inzetten in een agile organisatie?
  • Hoe maak je slim gebruik van nieuwe tools als HR-analytics, Agile Portfolio Management, Scrum, Learning Agility Scans of apps?

OOK DIT PROGRAMMA IS AGILE …

Elke Agile HR-training heeft dezelfde basis, maar is telkens ook weer anders. Daarom vragen onze experttrainers bij de start van het programma naar uw persoonlijke leerbehoeften. Op basis hiervan finaliseren onze trainers het programma … op maat. En, zoals dat gaat bij wendbaar werken, stellen we gedurende de training het programma steeds bij zodat uw leervragen ook echt beantwoord worden.

HR ALS AANJAGER VAN DE VERANDERING

Deze unieke workshop bezorgt u talloze inzichten, oplossingen en praktijkcases en is een must voor elke HR-professional die zijn of haar nieuwe rol als HR in de moderne organisatie wil kennen. Dankzij de vele praktische tips, uitgewerkte cases en talloze adviezen kunt u morgen meteen aan de slag.

Nienke van de Hoef – Trainer IFBD
In wendbare organisaties komen samenwerkende netwerken boven hiërarchische structuren te staan, transparantie boven geheimhouding, aanpassingsvermogen boven normatieve regels, inspireren en betrekken boven beheren en behouden, ambitie boven verplichtingen. HR speelt hierin een sleutelrol…

Nienke van de Hoef – Trainer IFBD

Nienke van de Hoef is executive agile coach en expert op het gebied van agile transformaties in een non-IT omgeving. Ze is ondernemer, mede-oprichter van Scrum Company, veelgevraagd spreker en co-auteur van de boeken Scrum in actie en Agile HR. Nienke gelooft dat wendbaarheid de sleutel is tot succesvolle duurzame organisaties met tevreden klanten en blije medewerkers. Nienke adviseert en coacht management- en directieteams in het bedrijfsleven en de non-profitsector in hun rol bij agile transformaties.

Willemijn Boksma is agile coach en organisatieadviseur. Haar drijfveer in haar werk is om meer energie en authenticiteit op de werkvloer te brengen. Door agile werkwijzen, coaching en HR samen te brengen, helpt ze teams en organisaties betere prestaties neer te zetten. Willemijn heeft ervaring opgedaan in verschillende managementfuncties, als HR-adviseur en als trainer. Ze is lid van een internationale HR-werkgroep die o.a. het Agile HR Manifesto heeft opgesteld. Willemijn schrijft regelmatig artikelen over de nieuwste ontwikkelingen in HR.

Inclusief voor elke deelnemer!

In dit “Agile HR Manifesto” krijgt u bruikbare richtlijnen voor HR in wendbare organisaties. Samenwerkende netwerken komen boven hiërarchische structuren te staan, transparantie boven geheimhouding, aanpassingsvermogen boven normatieve regels, inspireren en betrekken boven beheren en behouden, ambitie boven verplichtingen.

Agile HR betekent ten slotte bij uitstek ook zelf experimenteren en vooral gaan beginnen. In dit programma leert u als HR-professional wat het beste werkt voor uw klant, organisatie en vooral medewerker!

Bij deelname aan deze training, krijgt u het boek ‘Agile HR’ van uw trainer Willemijn Boksma mee naar huis. 

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht Zelfsturende teams Zelfsturende teams Lees meer lees meer Strategie & innovatie CPI – Customer Performance Indicatoren CPI – Customer Performance Indicatoren Lees meer lees meer Writers academy Slim interviewen Slim interviewen Lees meer lees meer Strategie & innovatie Het managen van overhead Het managen van overhead Lees meer lees meer