Arbeidsrechtelijke valkuilen bij fusies & overnames - IFBD
Arbeidsrechtelijke valkuilen bij fusies & overnames

Arbeidsrechtelijke valkuilen bij fusies & overnames

  • U leert alle arbeidsrechtelijke valkuilen bij fusies en overnames, van arbeidsvoorwaarden tot overname van personeel
  • U leert hoe u van twee bedrijfsculturen terug één maakt.
  • U leert op een duurzame manier uw overname of fusie voor te bereiden en door te voeren.

Deze dag maakt deel uit van de 2-daagse “masterclass HR bij fusies & overnames“.
(De andere dag behandelt het post acquisitie HR management bij fusies & overnames.)

Het menselijke potentieel maakt – bij een overname – veelal de échte waarde uit van de onderneming. Daarom dienen beide partijen vooraf goed in te schatten welke problemen zich kunnen voordoen inzake het HR beleid, zodat deze bij de redactie en de onderhandeling van de overname-overeenkomst zijn afgedekt. Bij de integratie van twee ondernemingen volgt daarenboven vaak een reorganisatie. Deze reorganisatie heeft een directe impact op uw HR-strategie. Niet alleen moet u uw sociale partners op tijd op de hoogte brengen van de veranderingen, maar bovendien kunnen dubbele functies of zelfs integrale departementen verdwijnen. Alleen zo kunt u de beoogde efficiëntie bereiken. Het laatste waar u naar op zoek bent, is sociale onrust, misverstanden of stakingen.

Gedurende deze dag staat onze docent stil bij de diverse stappen die u moet zetten om  de sociale vrede te vrijwaren. Hoe zet u een HR due diligence op? Hoe stelt u een communicatieplan op? Wanneer brengt u wie op de hoogte? Hoe bereidt u de – vaak noodzakelijke – reorganisatie voor? Hoe pakt u dit concreet aan? Wat met dubbele functies? Hoe gaat u om met andere salarissen? Andere voordelen in natura? Hoe gaat u naar een doorzichtige en uniforme salariëring? Kunt u (éénzijdig) arbeidsvoorwaarden wijzigen?

Jan Hofkens – Trainer IFBD
Bedrijfsleiders staren zich te vaak blind op de ‘overnameprijs’ en vergeten dat de belangrijkste assets van een fusie of overname de mensen zijn.

Jan Hofkens – Trainer IFBD

Binnen het departement ‘Employment, Pensions & Benefits’ kent Meester Hofkens het individuele en collectieve arbeidsrecht door en door. Herstructureringen, collectief ontslag, HR bij fusies en overnames, sociale conflictbeheersing, sociale verkiezingen, collectief overleg, internationale tewerkstelling …: het zijn maar enkele van de vele expertises van onze docent. Hij adviseert dagelijks over de arbeidsrechtelijke aspecten van overnames, en heeft al tientallen herstructureringsprojecten en overnames begeleid als arbeidsrechtelijk expert. Hij is dan ook de geknipte persoon om met u zijn praktijkervaring te delen.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht Zelfsturende teams Zelfsturende teams Lees meer lees meer Strategie & innovatie Masterclass Omdenken Masterclass Omdenken Lees meer lees meer Strategie & innovatie Toolboxtraining forecasting Toolboxtraining forecasting Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Drafting van HR documenten Drafting van HR documenten Lees meer lees meer