Beheer van technische documentatie in uw technische dienst - IFBD
Beheer van technische documentatie in uw technische dienst

Beheer van technische documentatie in uw technische dienst

  • U leert hoe u de documentenstroom in uw technische dienst onder controle krijgt en houdt.
  • U leert professionele technische documentatie te verwerven, te beheren en te borgen.
  • U leert de voor- en nadelen van een EDM (Electronic Document System).

TECHNISCHE DOCUMENTATIE: DE RUGGENGRAAT VAN UW ORGANISATIE

Binnen uw onderhoudsafdeling moet u continu technische informatie kunnen raadplegen om uw machinepark te onderhouden. Aan de ene kant moet u instaat zijn om op een snelle en efficiënte wijze storingen te kunnen oplossen, aan de andere kant is de technische documentatie een absolute noodzaak om uw installaties te beheren, over de juiste onderdelen te beschikken en een optimaal onderhoudspakket uit te bouwen. Verder zijn er nog de wettelijke verplichtingen die de onderhoudsdienst verplichten om verschillende activiteiten en controles te documenteren. Gedurende deze training leert u niet alleen de verschillende concepten van technische documentatie, maar vooral hoe u deze op een gestructureerde wijze mét succes uitbouwt en opvolgt.

WELKE DOCUMENTATIE KENT UW ORGANISATIE?

Cruciaal bij iedere aanpak is een allereerste inventarisatie van alle technische documenten aanwezig op de vloer. Ieder document heeft immers een eigen specifieke doelstelling én een specifieke gebruiker. In functie hiervan moet u een voor uw organisatie doorzichtige systematiek kunnen ontwikkelen waarbij u beslist welke documenten u waarom bijhoudt.

VERWERVEN, BEHEREN EN BORGEN VAN PROFESSIONELE TECHNISCHE DOCUMENTATIE

Bij het samenbrengen van uw technische documentatie, moet u niet alleen rekening houden met de diverse kwaliteitseisen (volledigheid, juistheid en betrouwbaarheid) maar bovendien moet dit gebeuren conform de CE-wetgeving. Hoe u dit concreet aanpakt, leert u gedurende module twee en drie.

PAPIEREN DOCUMENTATIE VERSUS ELEKTRONISCH BEHEER

Het elektronisch beheren van uw technische documentatie biedt uiteraard tal van concrete voordelen. Maar het selecteren en implementeren van een EDM-systeem (Electronic Document Systeem) is echter niet steeds even evident. Ook hieroverkrijgt u diverse bruikbare tips.

KOSTEN VERSUS BATEN VAN TECHNISCHE DOCUMENTATIE

De laatste module staat stil bij de essentie van het beheer van technische documentatie: wat kost het en wat brengt het op? Aan de hand van concrete voorbeelden en herkenbaar cijfermateriaal leert u de kosten-baten van een professionele technische documentatie.

Bart Desmet – Trainer IFBD
Gedurende deze training leer ik je niet alleen de verschillende concepten van technische documentatie, maar vooral hoe je deze op een gestructureerde wijze mét succes uitbouwt en opvolgt.

Bart Desmet – Trainer IFBD

Deze cursus staat onder de deskundige leiding van Bart Desmet, Sr. management consultant bij Stork Technical Services. Zijn ervaring op het gebied van onderhoud heeft hij opgebouwd als service manager in verschillende verbeteringsprojecten in tal van onderhoudsafdelingen.

Stork – een wereldwijd opererende multinational – is een kennisintensieve partner in (integrale) dienstverlening voor installaties, machines en organisaties. Stork Asset Management Consultancy is een groep binnen het Stork concern en richt zich op alles wat kan bijdragen aan optimalisatie van asset-prestaties van industriële bedrijven. Voor de industriële markt is Stork regionaal georganiseerd en dus dicht bij de klant.

Daar beschikt Stork over een groot aantal technische specialisten met verschillende expertise voor operationele ondersteuning, software implementaties, reliability, optimaliseren onderhoudsstrategie, service delivery, lean maintenance, HoTT en vele andere methodieken.

Vooral de uitleg over metadata was zeer interessant.

Willy, Teamleader

Netjes opgezette cursus.

Marco, Maintenance Engineer
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Maintenance & manufacturing management Vergroot uw impact als preventieadviseur Vergroot uw impact als preventieadviseur Lees meer lees meer Maintenance & manufacturing management Leiding geven aan arbeiders Leiding geven aan arbeiders Lees meer lees meer Maintenance & manufacturing management Shutdown planning Shutdown planning Lees meer lees meer Maintenance & manufacturing management Schrijven van werkinstructies in een technische omgeving Schrijven van werkinstructies in een technische omgeving Lees meer lees meer