Bouw een Export Business - IFBD
Bouw een Export Business

Bouw een Export Business

  • Leer hoe u uw export business sneller en winstgevender uitbouwt.
  • Leer hoe uw exportplan in acht stappen vorm geeft.
  • Leer wat de impact van export is op de bestaande processen en systemen.

Vlaamse bedrijven bereikten in 2018 een exportbedrag van maar liefst €328 miljard. Claire Tillekaerts, CEO van Flanders Investment & Trade: “In 2018 steeg de Vlaamse export met 3,45% in vergelijking met €317 miljard in 2017. Dit is de 9e uitvoerstijging op rij en één van de hoogste groeipercentages sinds 2010.

Flanders Investment & Trade

 

GENEREER SNELLER WINSTGEVENDE GROEI IN HET BUITENLAND

Voor vele Vlaamse bedrijven is de Belgische markt al snel te klein. Prospecten zijn intussen klant geworden, markten verzadigen, groei stagneert en marges krimpen. Bovendien zorgt de aanwezigheid op verschillende markten voor meer stabiliteit en continuïteit in uw onderneming. Tot slot laat export u toe zich te specialiseren in die producten of diensten die écht winstgevend zijn. U behoudt uw focus en maximaliseert uw kennis en R&D inspanningen.

Tijd om die export markt verder te professionaliseren want door de toegenomen transportmogelijkheden en de digitale communicatiemiddelen heeft elk bedrijf, groot of klein, direct toegang tot een wereldwijde markt en dit 24/7.

MAAR LIGT DE WERELD WEL AAN UW VOETEN

Maar is dat écht wel zo? Ook voor uw business? Is uw product of dienst, businessmodel en organisatie wel voldoende afgestemd op de mondiale wereld? Hoe overtuigt u buitenlandse klanten en consumenten dat uw bedrijf het juiste antwoord heeft op hun vraag? Dat u hun problemen beter oplost dan de lokale concurrent?

HIER LIGT U ECHT WAKKER VAN

Zowel bedrijfsleiders als verkoopdirecteurs die reeds exporteren of willen beginnen exporteren zitten met heel wat vragen:

  • In welke (volgende) markt beginnen we best? Doen we dit zelf of met lokale partners? Hoe herhalen we succesverhalen in nieuwe markten?
  • Is ons product/onze dienst/ons business model wel geschikt voor die markt? Of moeten we aanbod, doelpubliek, distributiekanalen, merkbeleving… herbekijken?
  • Is onze organisatie klaar om te exporteren op het vlak van productie, logistiek, commerciële strategie, marketing, juridische aspecten, financieel beleid, risico’s, personeel, communicatie, topmanagement support?
  • Hoe krijgen we de druk die exporteren onvermijdelijk op de hele bedrijfsorganisatie legt onder controle? Hoe structureer, stuur en motiveer ik mijn exportteam?
  • Hoe zorgen we ervoor dat export onze activiteiten op de thuismarkt niet belemmert?
  • Hoe beschermen we ons product en merk tegen copy-cats?
  • Welke internationale ambities hebben we, hoeveel zijn we bereid te investeren en hoe meten we succes?

Deze vragen doen een entrepreneur met internationale ambities aarzelen of via trial & error ondoordacht te werk gaan. Toch kan het anders. Deze workshop leert u hoe u de typisch export gerelateerde opstartproblemen (en -kosten!) kunt vermijden en zo een succes maakt van uw exportverhaal.

 

WAT LEERT U IN DEZE OPLEIDING?

Deze workshop maakt van u een goed voorbereid export professional. Aan de hand van theoretische modellen en vooral vele praktijkvoorbeelden – wereldwijd én uit verschillende sectoren – leert u uw strategisch exportplan op te stellen, te implementeren en op te volgen. U leert de juiste keuzes te maken bij de selectie van markt, partners, portfolio, businessmodel, verkoop, marketing, distributiekanalen, juridische aspecten, financieel beleid, logistiek, productie en verpakking, HR-gerelateerde elementen, IT-systemen, interne processen, communicatie…

U krijgt ook hands-on tips m.b.t. prospectiereizen, marktbezoeken, contracten en onderhandelingen, het inzetten van eigen collega’s ter plaatse of lokale partners, het opleiden en motiveren van lokale salesteams, verpakking, fairs, festivals, events, indekking van risico’s, rapportering en contactstrategie. Ook de oefeningen en discussies met collega’s uit andere bedrijven of sectoren werken zeer verhelderend en inspirerend.

VERSNEL DE GROEI VAN UW ORGANISATIE

Deze opleiding tilt uw exportkennis en -skills naar een hoger niveau en leert inzichten en analyses om te zetten in de praktijk. Daarnaast leert u prioriteiten te leggen om zo de toegevoegde waarde van export voor uw onderneming meetbaar te maken en drastisch te verhogen. U versterkt uw strategische managementvaardigheden en bereidt uw organisatie én uzelf voor op de export van de toekomst. Zo helpt u de groei van het bedrijf versnellen.

Bram Vaerewyck - Trainer IFBD
Export heeft alleen maar voordelen maar toch falen vele organisaties in hun exportstrategie. Ik leer u graag hoe u door aanwezig te zijn op verschillende markten, maar stabiliteit en continuïteit garandeert voor uw organisatie.

Bram Vaerewyck - Trainer IFBD

Bram Vaerewyck is een expert in exportstrategie en business development met bijna 20 jaar ervaring in een internationale B2B en B2C omgeving. Als exportdirecteur en lid van het internationale managementteam bij o.m. Duvel Moortgat, Leonidas en Luxilon Industries heeft hij heel wat airmiles op de teller staan. Vanop de eerste rij bouwde hij mee aan wereldwijde verkoops- en distributienetwerken van Belgische kwaliteitsproducten en de promotie van premiummerken.

Als partner bij Business Markers begeleidt Bram nu entrepreneurs en managers bij het bepalen van hun exportstrategie en het opmaken, implementeren en opvolgen van een concreet actieplan voor de (verdere) uitbouw van hun exportactiviteiten. Hij maakt daarbij gebruik van een gezonde mix van strategisch-conceptueel denken, theoretische modellen getest in de praktijk en hands-on oefeningen die helpen om de juiste strategische keuzes te maken.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Masterclass Omdenken Masterclass Omdenken Lees meer lees meer Strategie & innovatie Duurzame en flexibele ploegenarbeid Duurzame en flexibele ploegenarbeid Lees meer lees meer Sales Coaching & managing van sales teams Coaching & managing van sales teams Lees meer lees meer Strategie & innovatie Deep democracy Deep democracy Lees meer lees meer