Breintraining voor managers - IFBD
Breintraining voor managers

Breintraining voor managers

  • U kunt uw hersencapaciteit beter benutten en leert slimmer te werken.
  • U verbetert uw geheugen door informatie optimaal te verwerken en op te slaan.
  • U wint tijd en zorgt voor een betere balans tussen werk en privé-leven.

Beter presteren door hersenvriendelijke technieken

KUNT U NOG ALLE INFORMATIE VERWERKEN …

Elke zes maand verdubbelt de hoeveelheid informatie om u heen. Net geen miljard websites gevuld met vele honderden miljarden pagina’s komen elke dag op u af. Vandaag heeft u als manager duizenden maal meer informatie ter beschikking dan pakweg 20 jaar geleden. Zo werden vorig jaar meer dan 2.500.000 nieuwe boeken gepubliceerd en bevat één weekendkrant meer informatie dan wat iemand van de zeventiende eeuw gedurende zijn ganse leven te verwerken kreeg. Als manager verdrinkt u in een stortvloed aan informatie. En toch moet u de juiste beslissingen nemen … Elke dag opnieuw.

VERMIJD EEN HERSENOVERLOAD

Uw brein is het meest complexe orgaan in het universum, maar werd zonder handleiding aan u gegeven. Door de enorme overload aan informatie die wij dagelijks over ons heen krijgen, is het noodzakelijk om breinvriendelijke technieken te leren. Technieken die het mogelijk maken sneller nieuwe kennis tot ons te nemen, te verwerken, op te slaan en te reproduceren. Alleen door het aanleren van deze technieken, kunt u juiste keuzes maken (want u kunt niet alles bijhouden) en vermijden dat uw brein verhit (want u heeft recht op ontspanning).

LEER DE TECHNIEKEN VAN DE GROOTMEESTER

Naast een globaal inzicht in de werking van de hersenen leert u technieken te gebruiken die écht werken. Elke techniek heeft als doelstelling om sneller en blijvend informatie te verwerken én te onthouden. Want beslissingen neemt u niet alleen op basis van buikgevoel, maar vooral op basis van kennis.

Mind Mapping
Mind Mapping is een simpele en praktische techniek om meer delen van de hersenen te activeren waardoor u sneller leert en beter onthoudt. Deze techniek is onder meer geschikt om complexe informatie te structureren, gedachten te ordenen, projecten, werkstukken en presentaties voor te bereiden en uw creativiteit te vergroten.

Informatie verwerken en studietechnieken.
Bekend is dat we na één dag gemiddeld nog maar 20 % van de eerder opgedane kennis kunnen reproduceren. Wat kunt u doen om dit, op een ontspannen wijze, aanzienlijk te verbeteren? Hoe kunt u uw concentratie en motivatie verbeteren? Welke praktische zaken kunt u op uw werkplek veranderen om effectiever te werken en te studeren?

Geheugentechnieken.
Uw geheugen is bepalend voor succes en vreugde. Bovendien heeft uw geheugen een directe betrokkenheid bij het oplossen van problemen, bij creativiteit en bij elk proces dat verbeeldingskracht vereist. Het is mogelijk uw geheugen te verbeteren door te weten hoe het werkt en geheugentechnieken toe te passen. Deze technieken zijn ook toepasbaar voor het memoriseren van namen, getallen en andere zaken.

Snellezen.
Om bij te blijven is het noodzakelijk dat u leestechnieken leert waarmee u sneller kunt lezen met een beter begrip van de inhoud. De meeste cursisten verdubbelen hun leessnelheid al tijdens de training.

Jan-Willem van den Brandhof - Trainer IFBD
Elke techniek heeft als doelstelling om sneller en blijvend informatie te verwerken én te onthouden. Want beslissingen neemt u niet alleen op basis van buikgevoel, maar vooral op basis van kennis.

Jan-Willem van den Brandhof - Trainer IFBD

Jan-Willem van den Brandhof was van 1986 tot 1999 Directeur Personeelszaken bij ICL/ Fujitsu. Hier besefte hij dat werknemers steeds sneller moesten ‘leren leren’ om bij te blijven om zo hun klanten het juiste advies te blijven geven. Hier ontwikkelde Jan-Willem zijn eerste ‘Gebruik je hersens’-training. In 1992 richtte hij zijn eigen bedrijf ‘BrainStudio’ op en sindsdien leert hij directeuren, managers en kenniswerkers praktische technieken essentieel bij het juist verwerken van de stortvloed aan informatie. Jan-Willem blijft gefascineerd door het menselijke brein en beseft dat mensen meer dan ooit moeten ‘leren leren’. Het is zijn levensmissie mensen te helpen hun hersencapaciteit beter te benutten, vooral door gebruik van breinvriendelijke snel leertechnieken, met als resultaat dat ze beter kunnen overleven in het informatietijdperk en meer rust in hun hoofd kunnen creëren.

Vandaag reist Jan-Willem de hele wereld af om de nieuwste ontwikkelingen te volgen en te integreren in zijn trainingen. Hij verwerkte de bruikbare elementen van Tony Buzan, Edward De Bono, Losanov, Betty Edwards, Sean Adam, … tot een eigen verhaal geënt op de realiteit van een breinwerker.

Naast de bestseller ‘Gebruik je Hersens’ (intussen meer dan 60.000 exemplaren verkocht en meer dan 160 dagen in de top 100 managementboeken), schreef Jan-Willem nog ‘Leer als een Speer’ en ‘Lees’. Onlangs verscheen ‘Lifebook’, een werkboek voor meer succes en geluk door het gebruik van breinvriendelijke technieken.

Inclusief voor elke deelnemer!

Elke deelnemer krijgt de bestseller ‘Gebruik je Hersens – werk slimmer, win tijd’ mee naar de werkplek. Hierin leert u …
> uw hersencapaciteit beter benutten;
> slimmer werken;
> sneller lezen en leren;
> informatie beter verwerken en opslaan;
> uw geheugen verbeteren;
> een breinvriendelijke omgeving creëren;
> tijd winnen en zorgen voor een betere balans tussen werk- en privéleven.

Dit boek is een bondige samenvatting van meer dan 250 boeken en evenveel trainingen en seminars op dit gebied. Het laat u toe – na de workshop – alle geleerde technieken en hulpmiddelen rustig door te nemen.

Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘Gebruik je Hersens’ van uw trainer Jan-Willem van den Brandhof mee naar huis. 

Eén van de meest nuttige opleidingen ooit gevolgd. Theorie gekoppeld aan praktijk en met onmiddellijk resultaat. Enorm inspirerende docent!

Frederic, Quality Project Manager

Een absolute aanrader, bedankt Jan-Willem!

Bruno, Manager Administratie

Respect voor de beheersing en kennis van Jan-Willem. Heerlijke tweedaagse gehad. Resultaten zijn bijna om schrik van te krijgen.

Anne, Manager Operationele Processen

"Heerlijke" opleiding: gegeven met passie, speels, praktisch, overvloed van voorbeelden en materiaal. Super! Proficiat!

Lut, Project Manager

Leerrijk! Zowel voor werk als privé.

Filip, Aankoper

Aanrader, onmiddellijk bruikbare tips met resultaat.

Kris, Senior Manager

Aanrader voor velen, zo niet iedereen!

Sylvia, Financieel medewerker

Een aanrader voor iedereen.

Emile, Project manager

Zeer inspirerende training! Eigenlijk zou de titel meten zijn 'Hoe beter leven'. Meester-leraar!

Bart, Programma manager

Een aanrader!

Sandra, Financieel directeur

Ongelofelijk boeiend & bruikbaar.

Chris, HR Project Manager

Respect voor de beheersing en kennis van Jan-Willem.

Yves, Sales representative

Zeer nuttige opleiding met praktische tips en tricks. Uitstekend gegeven door gepassioneerde lesgever.

Katrien, Managing Director
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Writers academy De 6 geheimen van het overtuigen volgens Cialdini De 6 geheimen van het overtuigen volgens Cialdini Lees meer lees meer Writers academy Help! … Mijn kandidaat liegt Help! … Mijn kandidaat liegt Lees meer lees meer Writers academy De psychologie van het onderhandelen De psychologie van het onderhandelen Lees meer lees meer Persoonlijke efficiëntie Managen met tegenwind Managen met tegenwind Lees meer lees meer