CHRO - de Chief Human Resources Officer - IFBD
CHRO – de Chief Human Resources Officer

CHRO – de Chief Human Resources Officer

  • Leer communiceren op board level en beïnvloed zowel top down & bottom up.
  • Leer de strategie executie ondersteunen vanuit uw rol van CHRO.
  • Maak uw persoonlijk actieplan als CHRO.

VOORBIJ UW ROL ALS BUSINESS PARTNER

Vele HR Directeuren zien hun rol nog steeds beperkt tot die van Business Partner. Ze staan volledig ten dienste van de business en zien zich zelf als een service center waar de organisatie en haar managers gebruik van kan maken. En daar is helemaal niets verkeerd aan. Maar eens u als CHRO of HR Directeur mee aan tafel in de directiekamer zit, worden andere kwaliteiten, competenties en skills van u verwacht. En dit is net de doelstelling van deze unieke strategische HR-training. 

DE CHRO ALS STRATEGISCHE PARTNER

De CHRO wil immers niet alleen strategische waarde toevoegen door het leveren van hoogwaardige diensten, maar draagt ook structureel bij tot waarde creatie bij elk streven naar transformatie, conform de noden en wensen van de CEO. Uw rol verschuift dan ook van operationeel naar strategisch. Want als CHRO verbindt u mensen en bedrijfsstrategieën, terwijl u programma’s voor het menselijke kapitaal ontwikkelt om de bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen en garandeert dat de totale beloning van managers en directie, inclusief bonussen, afgestemd is op de échte bedrijfsprestaties.  

Als CHRO werkt u samen met andere leidinggevenden in de C-suite bij het beheren en beheersbaar maken van disruptieve veranderingen. En in deze rol als veranderleider biedt u als CHRO strategisch advies aan uw CEO en aan het Management Team.   

VAN COMMAND & CONTROL NAAR CHANCE & CHANGE

‘Chance & Change’ worden dominanter dan ‘Command & Control’.  Want kansen pakken en snel veranderen, levert meer op dan het zo lang mogelijk vasthouden aan zekerheden en efficiëntieprogramma’s. En dit maakt een bedrijfscultuur waarin medewerkers bereid zijn snel te veranderen en zich aan de passen aan de nieuwe omstandigheden tot topprioriteit. Als CHRO speelt u – in de directiekamer – hier een cruciale rol. U verdedigt immers dat andere, menselijke kapitaal. 

WAT LEERT U

Deze unieke workshop garandeert dat u uw rol in de directiekamer ten volle op kunt nemen. Aan de hand van échte cases en praktijkvoorbeelden leert u niet alleen die rol te kennen, maar ook hoe u deze oppakt. De ervaring van uw trainer, Jan van Hootegem, staat borg voor een écht leerprogramma.

Dit programma werd speciaal ontwikkeld voor:

  • HR Directeuren, CHRO’s.
  • HR managers die een next step in hun carrière willen nemen of voorbereiden.
  • HR-eindverantwoordelijken in snel groeiende (familie-)bedrijven die samen met directie vorm willen geven aan het HR & Organisatiebeleid.
Jan van Hootegem
Durf die vragen te stellen die uw organisatie verder helpt. Geef als "leider van verandering" strategisch advies!

Jan van Hootegem

Jan van Hootegem heeft 20 jaar lang de rol van CHRO in het Executive Committee bij Vandemoortele op zich genomen. In die periode is hij als HR Directeur mee verantwoordelijk geweest voor de groei van de organisatie en het beheer van het menselijke kapitaal van de ganse groep. Als CHRO gelooft hij in sterke en duurzame zakelijke partnerships met de Voorzitter van de Raad van Bestuur, de CEO en de leidinggevenden. Partnerships gebaseerd op zakelijk inzicht, vertrouwen en authenticiteit. 

Jan bouwde een solide ervaring uit in Business partnering met CEO, RvB en Dircom en in leiderschap & cultuur transformatie, organisatie ontwikkeling en verander programma’s, internationaal HRM, Mergers & Acquisitions, Divestments & Greenfields en Industriële arbeidsrelaties.

Vandaag begeleidt Jan organisaties in complexe (HR-gerelateerde) veranderprocessen én coacht hij top- & sr. Managers. Hij is van opleiding klinisch psycholoog en een gecertificeerde Executive Master in Coaching & Consulting for Change (EMCC) van INSEAD. 

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 trainingen anno 2022

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht Het Employee Engagement Lab© Het Employee Engagement Lab© Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Masterclass Overnames Masterclass Overnames Lees meer lees meer Writers academy De chief happiness officer De chief happiness officer Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Alcohol en drugs op de werkvloer Alcohol en drugs op de werkvloer Lees meer lees meer