Communicatie op de productievloer - IFBD
Communicatie op de productievloer

Communicatie op de productievloer

  • U leert hoe u strategie, KPI’s en doelstellingen communiceert naar uw werkvloer.
  • U leert optimaal te communiceren tussen afdelingen en shifts in.
  • U leert hoe u interventies acceptabel maakt en uw communicatie helder wordt.

VERTALEN VAN STRATEGIE NAAR OPERATIES: HOE DOET U HET?

Als leidinggevend – operationeel – manager of professional staat u in voor het realiseren van de doelstellingen van uw management. Met andere woorden, het is uw opdracht om strategie te vertalen naar operationele doelstellingen. Hiertoe is een éénduidige, gerichte én heldere communicatie een absolute noodzaak. Miscommunicatie leidt immers tot productie- of outputverlies, stilstand, ontevreden werknemers, verhoogde kosten, niet in te schatten kwaliteitsproblemen, extra kosten, …

OEFENINGEN EN CASES: DE ESSENTIE VAN DEZE WORKSHOP

Maar makkelijk is dit niet. Daarom stelt het IFBD u dit unieke programma voor. Aan de hand van concrete, heldere en uit de praktijk ontleende concepten – gestaafd met oefeningen en cases – leert u hoe u binnen uw organisatie groeit tot een heldere communicatie op de werkvloer.

U BENT EEN MANAGER MAAR VOORAL EEN COMMUNICATOR

Verschillende ploegen, shifts of diensten zorgen vaak voor verwarring. Hoe pakt u dit aan? Hoe optimaliseert u de communicatie tussen twee afdelingen? Tussen onderhoud en productie? Tussen de dagploeg en de nachtploeg? Hoe wijst u uw mensen op hun verantwoordelijkheden? Hoe houdt u korte, snelle meetings? Hoe krijgt u feedback? Hoe geeft u feedback? Wat met moeilijke gesprekken? Hoe maakt u interventies acceptabel? Hoe delegeert u verantwoordelijkheden naar de vloer? Hoe voert u een moeilijk gesprek? Hoe stuurt u een communicatieproces?

AUTHENTICITEIT GEKOPPELD AAN EFFECTIVITEIT

Kortom, als leidinggevend operationeel manager bent u in eerste instantie een communicator. Daarom is deze training een absolute must voor iedere manager op de vloer!

Franky Van Hoecke – Trainer IFBD
Miscommunicatie leidt steeds tot productie- of outputverlies, stilstand, ontevreden werknemers, verhoogde kosten, niet in te schatten kwaliteitsproblemen, extra kosten, … Goed communiceren is immers de basis van goed leiderschap.

Franky Van Hoecke – Trainer IFBD

Franky Van Hoecke is zonder meer een expert op het gebied van leiderschap, communicatievaardigheden, onderhandelingstechnieken en team building. Hij startte zijn carrière bij Volvo Cars Europe, waar hij kan terugblikken op een jarenlange ervaring als trainer en coach van zowel managementfuncties als uitvoerende medewerkers. Hij werkte daar tot voor kort als leerbegeleider. Zowel binnen de eigen organisatie, bij toeleveranciers als bij derden was hij verantwoordelijk voor organisatieontwikkeling, opleiding en coaching van medewerkers op het terrein van HRM.

Hij trainde intussen 1000-den operationele managers, leidinggevenden, teamleaders, shiftleaders, … in de basisbouwstenen van operationeel leiderschap. Hij is wars van methodologieën, maar stelt steeds de mens (zowel leidinggevende, individueel teamlid als integraal team) centraal. Zijn trainingen worden vooral gewaardeerd door de no-nonsense aanpak en de vele herkenbare voorbeelden, oefeningen en cases.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Writers academy Slim interviewen Slim interviewen Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Voeren van resultaatgerichte functioneringsgesprekken Voeren van resultaatgerichte functioneringsgesprekken Lees meer lees meer Writers academy Hoe vang ik een rat … Hoe vang ik een rat … Lees meer lees meer Communicatie, presentatie & impact Low stress presenteren Low stress presenteren Lees meer lees meer