Contracteren met de overheid (E-procurement & bestekanalyse) - IFBD
Contracteren met de overheid (E-procurement & bestekanalyse)

Contracteren met de overheid (E-procurement & bestekanalyse)

  • U leert alles over aanbestedingen, tender management, bestekanalyse, e-notification en e-procurement.
  • U krijgt inzicht in de wetgeving rond overheidsopdrachten en leert deze pragmatisch toe te passen.
  • U leert het proces van e-procurement en waar u die overheidsopdrachten nu kunt vinden.

ZAKEN DOEN MET DE OVERHEID …

De complexe administratie, de ondoorzichtige procedures, de onduidelijke gunningscriteria, … maken dat vele ondernemers, verkopers en commerciële organisaties wantrouwig staan tegenover het contracteren met de overheid. Bovendien is het wetgevend kader van deze overheidsopdrachten bindend, waardoor foutjes direct afgestraft worden.

DURFT U 20 % EXTRA BUSINESS LATEN LIGGEN?

Nochtans zijn overheidsopdrachten in Europa goed voor 15 à 20 % van het BBP (ongeveer 1.500 à 2.000 miljard euro per jaar). Weinig organisaties kunnen zich dan ook veroorloven deze markt geheel links te laten liggen … Daarom is deze workshop een must voor elke ondernemer of verkoper die de overheid als klant heeft of wil hebben.

KENT U DE SPELREGELS?

De bekendmaking, het type opdracht, de te volgen procedure, de gunning en de uitvoering moeten conform de wetgeving van overheidsopdrachten verlopen. Als aanbieder van diensten en leveringen moet u de regels van het spel volgen. Deze training leert u deze regels op een zeer praktische (en niet alleen juridische) manier. Zo vermijdt u frustratie, onnodig tijdverlies en bovenal … verloren contracten.

E-TENDERING: HOE PAKT U DIT AAN?

Vandaag moeten alle aankondigingen van overheidsopdrachten via e-Notification gebeuren. Sinds 2013 is e-Tendering (elektronisch indienen van een offerte) verplicht binnen de diensten van de Vlaamse Overheid en toegelaten door de Federale Overheid. Tijd dat ook u een stuk van de koek krijgt? Maar hoe doet u dit in de praktijk? Welke tenders zijn voor u relevant en hoe reageert u hierop?

PLAN VAN AANPAK

Hoewel de regelgeving van Overheidsopdrachten een juridische materie is, is dit geen juridische training. Onze docente neemt u op een uitermate pragmatische manier mee doorheen de basisbegrippen en –procedures van de wetgeving van de overheidsopdrachten. Aan de hand van cases en oefeningen leert u tientallen valkuilen te vermijden. Bovendien gaat u samen met onze docente tijdens de workshop opzoek naar die overheidsopdrachten (e-notifications) die voor uw organisatie relevant zijn. Zo kunt u de dag na dit programma al direct aan de slag!

 

PS: om optimaal nut te hebben van dit programma, vragen wij om uw eigen laptop (en indien mogelijk een e-ID reader) mee te nemen naar de training. Zo kunt u tijdens het programma reeds op zoek gaan naar de voor u relevante overheidsopdrachten (e-ID kaartlezers kunnen ook besteld worden à 15 €/stuk excl. BTW). 

Anja Palmaerts – Trainer IFBD
Overheidsopdrachten in Europa zijn goed voor 1.500 tot 2.000 miljard euro. Kunt u zich veroorloven deze markt links te laten liggen?

Anja Palmaerts – Trainer IFBD

Anja Palmaerts’ expertise ligt in het domein van de indirecte aankoop, zowel in de privésector als in de publieke sector. Zij is één van de weinige geaccrediteerde trainers e-Procurement (modules Federale overheid: e-Notification, e-Tendering, e-Auction,e-Catalogue, e-Awarding).

Gedurende 4 jaar werkte zij voor Digipolis, de ICT-toeleverancier van de steden Antwerpen en Gent. Als Senior Strategisch Aankoper was zij verantwoordelijk voor de aankoop van ICT gerelateerde diensten en leveringen volgens de wet op de overheidsopdrachten. Haar eindklanten waren o.a: de Lokale Politie, Brandweer, Musea en Culturele Centra, het Stedelijk Onderwijs. Gerealiseerde projecten omvatten: aankoop van alle ICT-materiaal en audiovisueel materiaal voor het MAS, nieuw ticketing- en kassasysteem voor de musea en CC’s van de Stad Antwerpen, implementatie van een nieuw HR-systeem voor de Lokale Politie Antwerpen, het stadspersoneel van Stad Antwerpen, een leerlingopvolgsysteem voor alle leerlingen en leerkrachten van het Stedelijk Lager Onderwijs, etc.

Zij introduceerde het e-Procurementsysteem van de FOD P&O en begeleidde de implementatie, zowel bij Digipolis als bij de Gemeenschappelijke Aankoopcentrale (GAC) van de Stad Antwerpen en het OCMW Gent. Ook geeft zij trainingen e-Procurement aan leveranciers. Verder heeft Anja een jarenlange ervaring opgebouwd als aankoper of facility manager bij o.a. Mood Media, IBM, Temco Facility, Rio Tinto Diamonds, Mobistar, PA Consulting, e.a.

Anja koppelt zo een unieke ervaring als aankoper binnen de overheid met een al even unieke ervaring als aankoper in de privé sector. Dit maakt haar de meest geschikte trainer voor dit programma.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Writers academy Masterclass inkoop – de inkoper als business partner Masterclass inkoop – de inkoper als business partner Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht HR policies HR policies Lees meer lees meer Sales Strategisch account management Strategisch account management Lees meer lees meer Strategie & innovatie Voeren van sociale onderhandelingen Voeren van sociale onderhandelingen Lees meer lees meer