De anti burn-out workshop voor leidinggevenden - IFBD
De anti burn-out workshop voor leidinggevenden

De anti burn-out workshop voor leidinggevenden

  • U leert hoe u rust creëert in uw organisatie of uw team en zo stress, sleur en burn-out verbant.
  • U leert alles over sleurparadoxen, stresskrommes, drukteverbanden, werkbederf, bevingsbestendigheid, denktanken en het anti-sleurkwadrant.
  • U krijgt terug controle over de energiehuishouding van je team, afdeling of organisatie.

BESTAAT DE PERFECTE WERKWEEK?
We verlangen allemaal naar de perfecte werkweek. Zo’n week dat alles ‘normaal’ is, rustig, geen drukte, geen problemen, geen sleur, geen stress en niemand klaagt. Geen lastige klanten, bazen, collega’s of medewerkers. ICT doet haar ding, niets files en iedereen kan op tijd naar huis … Klinkt dat bekend?

UW MEDEWERKERS ZIJN UW GROOTSTE TROEF
Helaas, die ‘perfecte werkweek’ bestaat niet. Daar zorgen onze veranderde organisaties wel voor. En toch gaat de ene medewerker met een knoop in zijn maag naar het werk terwijl de ander dat vrolijk fluitend doet. Hoe komt het dat sommigen de minuten van elk uur aftellen terwijl anderen uren tekortkomen? We maken het onze medewerkers (en onszelf) graag lastig en moeilijk. Leer daarom als leidinggevende de verschijnselen van sleurstress herkennen en voorkom een bore-out of burn-out. Herken of uw team last heeft van een versuffende saaiheid, sluipende overbelasting of slepend overwerk. Met deze training ontdekt u hoe u uw team weer plezier geeft in hun werk. En u in het uwe … Maar hiervoor moet u echter weten wat uw medewerkers echt motiveert en wat ze beweegt. Uw medewerkers zijn immers uw grootste troef.

ONDERBELASTING VERSUS OVERBELASTING: KEN DE GRENS
Presteren uw medewerkers ook beter als er af en toe wat druk op de ketel staat? Komen de beste ideeën van uw team als de deadline schrikwekkend nadert? Lossen de meeste problemen zich op als het project net wel of niet over tijd gaat? Maar hoe bepaalt u als leidinggevende die grens? En vooral, wanneer dwingt u uw werknemers erover? Hoe balanceert u tussen te weinig, net genoeg en te veel?

BALANCEREN KUNT U LEREN: TIEN TIPS & TRUCS VOOR MEER RUST EN RUIMTE OP DE WERKVLOER
Medewerkers doen niet altijd wat wij willen. Dus eisen wij steeds maar meer van onze teams. Maar hoe komt het dat wij met al onze processen, systemen en computers niet voortdurend succesvol zijn? Waarom hebben ook teams een grens en hoe vindt u die grens?

DRUKTE , SLEUR EN STRESS – ZOEK DE BALANS
Op het einde van deze dag weet u weer wat werk is, waarom u doet wat u doet, waarom uw medewerkers doen wat zij doen en waarom dat per definitie leidt tot pieken en dalen, misverstanden en problemen. Tegelijkertijd vergroot uw probleemoplossend vermogen want u herontdekt de werking van het samenwerkende, menselijke brein en u doorziet het verband tussen drukte, sleur en stress. Dat brengt niet alleen het inzicht, uitzicht en overzicht weer terug maar het herstelt ook de balans binnen uw afdeling of organisatie.

Bart Flos – Trainer IFBD
Presteren uw medewerkers ook beter als er af en toe wat druk op de ketel staat? Komen de beste ideeën van uw team als de deadline schrikwekkend nadert? Lossen de meeste problemen zich op als het project net wel of niet over tijd gaat? Maar hoe bepaalt u als leidinggevende die grens? En vooral, wanneer dwingt u uw werknemers erover? Hoe balanceert u tussen te weinig, net genoeg en te veel? Tussen bore-out en burn-out?

Bart Flos – Trainer IFBD

Uw toptrainer Bart Flos schreef één van de best verkochte managementboeken van de afgelopen jaren: ‘Het Anti -klaagboek – Eerste hulp bij zeuren en zaniken’, inmiddels in zevende druk verschenen. Als logisch vervolg schreef hij ‘Het Anti -sleurboek – Eerste hulp bij baanbalen en ander werkbederf’ en daarna volgde al snel ‘Het Perfecte Project – De mens als sleutel tot succes’.

Flos is een levendig en enthousiast trainer, inspirator en docent. In zijn verhalen bundelt hij een solide theoretisch fundament met 25 jaar ervaring als project-, verander- en crisismanager. Het resultaat: een overdaad aan goed onderbouwde en toch zeer praktisch toepasbare eye-openers die u al lachend aan het denken zetten. Hij doet niet alleen een beroep op uw bewustzijnsvermogen maar stimuleert tegelijkertijd uw persoonlijk leiderschap.

Vanuit zijn bedrijf Bart Flos Veranderadvies houdt Flos zich naast schrijven, trainen en inspireren ook bezig met coachen, veranderadvies en crisismanagement.

De anti-burnout workshop voor de leidinggevende

De misvattingen en clichés over drukte, sleur en stress

‘Drukte is nooit een sleur. Toch? Hoe drukker u het krijgt hoe meer stress. Geen drukte, geen stress. Toch? Helaas, was het maar zo simpel. De sleurmedaille heeft twee kanten: onderbelasting en overbelasting. U belandt dus net zo goed in een sleur door chronische drukte als door voortdurende verveling. Beide veroorzaken stress, beide zijn ongewenst en ongezond. Het begint met baanbalen en gaat van jobtobben via ellendewentelen naar sleurstress. Aan het einde van die lijn liggen bore-out en burn-out. Daar waar de onderbelaste manager een luxe probleem lijkt te hebben zit de overbelaste manager vast in de slijk. In dit programma leert u hoe u hier uit kunt stappen.’

Bart Flos – Verandermanager & -coach

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
General management Masterclass Business Coaching Masterclass Business Coaching Lees meer lees meer Leiding geven aan zichzelf Assertiviteit voor de leidinggevende Assertiviteit voor de leidinggevende Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Ik weet dat u liegt … Ik weet dat u liegt … Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Van collega naar leidinggevende Van collega naar leidinggevende Lees meer lees meer