De functie van frictie bij verandering - IFBD
De functie van frictie bij verandering

De functie van frictie bij verandering

  • Wat is uw veranderverhaal en wat is uw rol in dit verhaal?
  • Hoe stimuleert u het urgentiegevoel bij verandertrajecten? 
  • Hoe behoudt u vertrouwen en creëert u psychologische veiligheid doorheen het ganse veranderproject? 

IEDEREEN ERVAART FRICTIE …

Of u nu samenwerkt in een team of een verandertraject begeleidt, iedereen ervaart weleens frictie. Het liefst gaan we daar snel aan voorbij, want het is lastig, soms ongemakkelijk en we houden het liever positief. Maar frictie is als een kiezelsteen in uw schoen. Hoe langer u ermee doorloopt, hoe vervelender die wordt.

Maar hoe haalt u die steen uit uw schoen? Hoe voert u het open en gelijkwaardige gesprek waarin ongemak mag worden benoemd? En hoe tackelt u belemmerende overtuigingen, weerstand en negativiteit? Hoe zet u spanning om in functionele samenwerking, zodat wezenlijke verandering én werkelijke verbinding ontstaat?

VERANDEREN IS ONZE CONSTANTE … NET ALS HET OPZOEKEN VAN FUNCTIONELE FRICTIE 

Juist in een tijd waarin verandering de enige constante is, is het opzoeken van functionele frictie steeds relevanter. Sterker nog, het is de sleutel tot verandering en het goede nieuws is: het opzoeken ervan is een vaardigheid die u kunt leren.

ZOEK DE WRIJVING OP DIE GLANS GEEFT, ZONDER DAT U KRASSEN MAAKT

In een praktisch, afwisselend en interactief programma dompelt Annemarie Mars u onder in die  spanningsvelden,  inherent aan complexe veranderprojecten. U leert hoe u daar de wrijving opzoekt die glans geeft, zonder dat u krassen maakt. Aan de hand van vier gespreksonderwerpen (inhoud, zeggenschap, gedrag en relatie) laat uw expertdocent veelvoorkomende valkuilen zien waarmee we onnodige frictie losmaken of net onverschilligheid creëren. U leert die functionele frictie op te zoeken door de juiste vragen te stellen in alle psychologische veiligheid en vertrouwen.

ZONDER FRICTIE GEEN VERANDERING

Verandering ontstaat in het gesprek dat u erover voert. In die interactie heeft die wrijving en schuring een cruciale functie en helpt om samen de best mogelijke richting te vinden én om samen de krijtlijnen van de verandering uit te tekenen. Of dit nu om processen, projecten of gedrag gaat: zonder frictie geen verandering.

Tijdens deze dag leert u:

  • de waarde én de schaduwzijde van frictie in veranderprocessen.
  • hoe u onder woorden brengt wat u echt wil en anderen bevraagt op wat zij willen.
  • hoe u de beste verdeling van zeggenschap kiest om samen te bewegen of te veranderen.
  • hoe u omgaat met de reacties die de verandering bij de ander losmaakt, zoals weerstand.
  • hoe u in gesprek gaat over de relatie om te werken aan (psychologische) veiligheid en vertrouwen.
Annemarie Mars - Trainer IFBD
Verandering ontstaat in het gesprek dat we erover voeren. In die interactie raken we elkaar, zoeken we elkaar en botsen we met elkaar. Die wrijving en schuring heeft een belangrijke functie. Hij helpt om samen de best mogelijke richting te kunnen vinden én om hem met ons gedrag tot leven te wekken. Zonder frictie geen verandering.

Annemarie Mars - Trainer IFBD

Annemarie Mars is een bevlogen veranderexpert die al bijna 30 jaar middenin de weerbarstige veranderpraktijk staat. Ze helpt  bestuurders, directeuren en managers om ruimte, richting en sturing te geven aan veranderingen die echt verschil maken.

Annemarie publiceert onafgebroken over de inzichten die ze in haar dagelijkse praktijk als veranderexpert opdoet.  Dit resulteert in zeven boeken, zowat allen bestsellers.  Haar laatste boek ‘De Functie van Frictie’ stond maandenlang in de top10 van best verkochte managementboeken in de Benelux.   

Haar presentaties zijn bevlogen, gericht op interactie, doorspekt met herkenbare voorbeelden en toegespitst op de situatie van de deelnemers. Tijdens haar trainingen doet Annemarie immers wat ze het allerliefste doet: mensen aan het denken zetten over hun leiderschap bij verandering, zodat ze weten wat hen in hun complexe situatie te doen staat.

Annemarie is wars van ronkend jargon en bedwelmende veranderromantiek, maar houdt van herkenbaarheid, transparantie én van humor.  

De functie van frictie

In het ideaalplaatje van de wendbare organisatie bewegen mensen net als een zwerm spreeuwen: in een vloeiende golfbeweging. Maar mensen zijn geen spreeuwen. Als wij samen bewegen raken we elkaar, zoeken we elkaar en botsen we met elkaar.

Die frictie heeft bij verandering een belangrijke functie: het zorgt ervoor dat we samen stappen kunnen zetten. Maar we kunnen ook wrijving veroorzaken die krassen maakt. Dan geeft het onrust, negativiteit en verwarring waardoor we juist niet verder komen.

Als we verandering willen laten slagen, is er alles aan gelegen dat we de wrijving opzoeken die glans geeft, zonder dat we krassen maken. Daarover gaat deze unieke training ‘De functie van frictie’.  

"Annemarie krijgt iedereen mee door de combinatie van haar expertise en haar bijzondere aanpak met veel humor."

Eva Platteau, Instituut voor de overheid - Brussel

“Haar combinatie van glashelder conceptueel denken met no-nonsense pragmatisme en eerlijkheid is een verademing.”

Prof. dr. Job Kievit, Professsor of Quality in Healthcare/Clinical Decision Analyses - LUMC

"Ik heb echt nieuwe inzichten gekregen die ik ook al meteen kan toepassen in het dagelijkse werk."

Amanda Colijn, Manager - Future Group
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
General management Strategie = Executie Strategie = Executie Lees meer lees meer Writers academy Wat als de klant nee zegt … Wat als de klant nee zegt … Lees meer lees meer Persoonlijke efficiëntie Breinproductiviteit en stress Breinproductiviteit en stress Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen De 6 geheimen van het overtuigen volgens Cialdini De 6 geheimen van het overtuigen volgens Cialdini Lees meer lees meer