Dealen met dealers - IFBD
Dealen met dealers

Dealen met dealers

  • Leer alles over de psychologie van dealers.
  • Leer hoe u een dealernetwerk selecteert, opzet, aanstuurt en opvolgt.
  • Leer hoe u conflicten met uw dealers aanpakt en oplost.

B2D: BUSINESS TO DEALERS – EEN MUST IN EEN GLOBALE ECONOMIE

U wilt groeien, nieuwe markten aanboren, nationaal of internationaal.  En toch kunt u zich niet veroorloven om een netwerk van eigen verkoopkantoren uit te bouwen.  Daarom heeft u vandaag – meer dan ooit – nood aan dealers die uw product of dienst voor u verkopen.  Het opzetten van een dealernetwerk is echter een zeer complex gebeuren.  Niet alleen maken of kraken zij de reputatie van uw organisatie, maar bovendien moeten zowel u én de dealer financieel voordeel halen uit de samenwerking.  Daarom organiseert het IFBD deze unieke ééndaagse training ‘Dealen met Dealers’.

DEALEN MET DEALERS

Als Sales of  Marketing Manager wordt u geconfronteerd met een hele reeks uitdagingen bij het werken met indirecte verkoopkanalen. Hoe kiest u het juiste verkoopkanaal?  Wat is het gewenste profiel van uw dealer?  Hoe formuleert u verstandige en haalbare doelstellingen? Wanneer is een dealerovereenkomst foolproof?  Hoe optimaliseert u uw interne processen?  Wat met training van uw dealers?  Hoe lost u channel conflicten op?  Hoe meet u de échte prestaties van uw dealers? En wat als die ondermaats zijn? Hoe behoudt voldoende “mindshare” zodat ze voor u een rendabele business partner worden en blijven op langere termijn. Dit programma neemt u in één dag chronologisch door alle kritische stappen naar het succesvol managen van dealers in de zogenaamde ‘B2D’ of ‘Business to Dealers’ omgeving.

UW DEALER ALS LASTIGE EN MOEILIJKE KLANT…

Deze workshop heeft als doel u te helpen in het succesvol opzetten van een (internationaal) dealernetwerk en het succesvol samenwerken met uw dealers. Niet alleen zijn zij een verlengstuk van uw organisatie, maar bovendien spelen zij ook steeds handig de rol van lastige klant en trachten zij uw marges steeds naar beneden te drijven en u volledig afhankelijk te maken van hen.  Net het omgekeerde van wat u wilt bereiken. Een deel van de oplossing ligt alvast in het opnieuw kritisch bekijken van de basis, nl. uw eigen strategie, de selectie van de juiste dealers en het optimaal opvolgen ervan. Maar ook alle andere processen waarmee uw bedrijf interactie heeft met uw dealers moeten kritisch worden geanalyseerd.

PRICING EN DEALERS : EEN MOEILIJK HUWELIJK

Pricing verdient tijdens deze training veel aandacht omdat bedrijven vaak te snel toegeven en zo het onderspit moeten delven. Dealers zijn immers op zoek naar centen en niet naar procenten. We nemen u door een waaier aan mogelijkheden waarmee u uw producten en diensten makkelijker helpt verkopen via dealers.  Zo maakt u hen afhankelijk van u en niet omgekeerd.

Door de interactieve en praktische aanpak van onze trainer, Peter Rabijns, krijgt u na deze workshop een eigen plan van aanpak waarmee u morgen aan de slag kunt.

Peter Rabijns - IFBD trainer
Werken met dealers is een ideale manier op snel en efficiënt nieuwe markten te bewerken. Maar onderschat de valkuilen niet. Ik deel graag met jarenlange ervaring met u.

Peter Rabijns - IFBD trainer

Peter Rabijns is stichter en vennoot van Groeiversnellers, een niche advieskantoor met als missie ondernemers en managers te begeleiden bij groei.  Samen met hen ontwikkelt Peter nieuwe verdien- en business modellen die die groei verder kunnen ondersteunen én versnellen.

Peter startte zijn carrière als Product Manager bij Novoferm.  In 2010 werd hij Export Manager bij ITW Gmbh en was hij verantwoordelijk voor het internationale business development.  Hierna werd hij Sales Manager Central, Northern & Eastern Europe bij Dynaco. Voor hij Groeiversnellers opstartte, was hij bij De Boer als CCO/Sales & Marketing Director verantwoordelijk voor Business Development en Strategic Marketing Planning.  In al deze functies en rollen was hij telkens betrokken en/of verantwoordelijk voor het opzetten en opvolgen van dealerstructuren.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 trainingen anno 2022

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Financiële KPI’s Financiële KPI’s Lees meer lees meer Strategie & innovatie De controller als business partner De controller als business partner Lees meer lees meer Strategie & innovatie Voeren van sociale onderhandelingen Voeren van sociale onderhandelingen Lees meer lees meer Aankoop & facility Selecteren, opvolgen & beoordelen van leveranciers Selecteren, opvolgen & beoordelen van leveranciers Lees meer lees meer