Demotie - IFBD
Demotie

Demotie

  • U leert hoe u van een stap terug, een stap vooruit maakt: van demotie naar remotie.
  • U leert hoe u demotie integreert in uw HR strategie.
  • U leert hoe u een demotie-draaiboek opstelt.

LINEAIRE CARRIÈRES ZIJN NIET MEER VAN DEZE TIJD

Carrière maken … dit wil toch elke professional. Maar die carrière ziet er vandaag heel anders uit dan gisteren. Vroeger was het streefdoel één werkgever een hele carrière lang en die carrière ging lineair omhoog. Vandaag veranderen werknemers sneller van baan en van werkgever en worden – vanaf een zeker niveau – rustpauzes ingebouwd. Dat betekent dat carrières hobbelig verlopen. Die verandering in carrièrepaden brengt echter ook een verandering in motivaties met zich mee. Werknemers worden door andere motieven gedreven in hun carrière. Promoties en demoties horen daar bij. Want immers, wie garandeert de werknemer dat die job op dat niveau steeds blijft lonken, laat staan wachten?

DEMOTIE IS EMOTIE: DOORBREKEN VAN TABOES

Demotie, de al dan niet vrijwillige stap naar een lager functieniveau, heeft altijd al bestaan. Alleen zal dit instrument in de toekomst vaker worden ingezet. En toch is demotie in heel wat organisaties niet bespreekbaar. Er rust een taboe op: demotie wordt gelijkgesteld aan demotivatie, mislukken, het niet aankunnen. De uitdaging is om demotie bespreekbaar te maken zowel voor werkgever als werknemer en het omvormen tot een positief instrument binnen een strategisch HR-beleid.

INTEGRATIE VAN DEMOTIE IN DE HR STRATEGIE

Organisaties worden vandaag met heel wat uitdagingen geconfronteerd. Het personeelsbestand moet efficiënter georganiseerd worden. Maar carrières moeten ook duurzamer worden. De juiste man, op de juiste plaats, is vandaag heel belangrijk. Promotie en demotie horen daarbij. Heel wat organisaties worstelen echter met de implementatie van demotie in hun HR-beleid. Bovendien is elk Belgisch bedrijf met meer dan 20 werknemers verplicht om een werkgelegenheidsplan op te stellen én uit te voeren om hun 45-plussers langer in de organisatie aan het werk te houden. Dit kadert in de doelstellingen van de Europese groeistrategie, uitgetekend in Europa 2020. Eén van de voorgestelde maatregelen is om via interne mutatie een functie te verwerven die aangepast is aan de evolutie van de mogelijkheden en de competenties van de werknemer (CAO 104). Dit kan oa. leiden tot een demotie.

COMMUNICATIE IN HET DEMOTIEPROCES: NIET STEEDS EENVOUDIG

Als werkgever omgaan met promotie is makkelijk, u geeft de werknemer opslag, opleiding en ontplooiingskansen. Met ontslag omgaan is relatief éénduidig: u respecteert ontslagmodaliteiten en in vele gevallen biedt u de werknemer outplacement aan. Maar wat doet u met een gedemoveerde werknemer? Wat als hij of zij volledig gedemotiveerd geraakt? Wat ervaart de gedemoveerde werknemer precies? Hoe gaat het betrokken team ermee om? Hoe voorkomt u dat er paniek ontstaat op de werkvloer? Hoe communiceert u dat binnen en buiten de organisatie? Kunt u een loonsverlaging of het snoeien in extralegale voordelen koppelen aan een demotie?

Tanja Verheyen – IFBD Trainer
Succesvol demoveren of hoe maak je van een stap achteruit terug een stap vooruit , zowel voor het individu, het team als de ganse organisatie.

Tanja Verheyen – IFBD Trainer

Tanja Verheyen is onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze doctoreert over demotie en de vergrijzing. Daarnaast is ze docent en coacht ze met haar consultancybedrijf Satelliet Suzy zowel individuen als organisaties op het vlak van hun interne en externe communicatie en reputatie.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht Lean & agile hr-administratie Lean & agile hr-administratie Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Van HR professional naar Business HeRo Van HR professional naar Business HeRo Lees meer lees meer Writers academy Slim interviewen Slim interviewen Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht HR business partner met impact HR business partner met impact Lees meer lees meer