Drafting van HR documenten - IFBD
Drafting van HR documenten

Drafting van HR documenten

  • U leert hoe u blunders, slordigheden en dwalingen vermijdt in uw HR documenten.
  • U leert zelf ontslagclausules, arbeidsovereenkomsten, HR policies, ondernemings-cao’s, arbeidsreglementen, … op te stellen.
  • U leert hoe optimaal te communiceren met derden, van sociale inspectie tot overgang van personeel.

BLUNDERS, SLORDIGHEID EN DWALINGEN

Of u dit leuk vindt of niet, maar als HR professional stelt u elke dag documenten op met een juridische impact. Of u nu een contract opstelt met een niet-mededingingsclausule, een ontslagbrief om dringende reden, een internet policy voor alle medewerkers of een aanzet voor een hernieuwde ondernemings-cao … u kunt zich geen blunders of slordigheden permitteren. Want de impact van een slordig opgesteld HR-document is groot.

LEER UIT DE PRAKTIJK

Daarom stelt het IFBD deze unieke doe-workshop voor. Aan de hand van tientallen casussen uit de dagelijkse HR-praktijk, leert u op een uiterst interactieve manier hoe u documenten, brieven en contracten op een heldere én juridisch correcte manier opstelt. Bij elk document schetsen onze trainers voor u eerst het juridische kader, zoomen daarna in op de meest gemaakte fouten en leren u hoe een foutloos document op te stellen. Aan de hand van templates en concrete oefeningen gaat u zelf aan de slag.

VERLOOP VAN DE DAG

De workshop verloopt in een losse en persoonlijke sfeer, onder leiding van Meester Ankaert en Meester Aerts. Gedurende de workshop begeleiden zij u doorheen het mijnenveld van Legal Drafting van HR documenten, clausules en contracten. De unieke aanpak – waarbij u zelf uw sociaaljuridische documenten opstelt en redigeert – zorgt voor een direct bruikbare dag. Aan de hand van praktische oefeningen, gebaseerd op levensechte situaties, wordt een antwoord gegeven op vragen als:
> Hoe begint u aan een tekst?
> Welke feiten worden best wel en niet vermeld?
> Moet u naar wetteksten verwijzen en hoe doet u dat?
> Hoe maakt u uw clausules sluitend?
> Gebruikt u ambtelijke of vlotte taal?
> Wat zeker wél of niet vermelden?

Eveline Ankaert – IFBD Trainer
Elke dag stelt u als HR Professional documenten op met een juridisch inslag én juridische impact. U kunt zich geen fouten of slordigheden permitteren want de impact is groot. Toch zien wij in onze praktijk te vaak conflicten die door een goed én juist opgesteld HR document hadden kunnen worden vermeden.

Eveline Ankaert – IFBD Trainer

 

 

 

Kato Aerts – IFBD Trainer

Kato Aerts – IFBD Trainer

Meester Eveline Ankaert en Meester Kato Aerts zijn beide Sr. Associate bij Lydian. Binnen het departement ‘Employment, Pensions & Benefits’ kennen zij het individuele en collectieve arbeidsrecht door en door. Herstructureringen, collectief ontslag, sociale conflictbeheersing, sociale verkiezingen, collectief overleg, de Europese ondernemingsraad, internationale tewerkstelling … : het zijn maar enkele van hun vele expertises.

Beiden hebben zij een jarenlange praktijkervaring in alle aspecten van het individuele en collectieve arbeidsrecht en staat personeelsverantwoordelijken bij in het oplossen van diverse vraagstukken. Het begeleiden van HR managers bij het opstellen van sociaaljuridische teksten is dan ook een dagelijkse bezigheid voor Meester Ankaert en Meester Aerts.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Leiding geven zonder cijfers Leiding geven zonder cijfers Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Communiceren & onderhandelen met vakbonden op de werkvloer Communiceren & onderhandelen met vakbonden op de werkvloer Lees meer lees meer Strategie & innovatie Post acquisitie HR management bij fusies & overnames Post acquisitie HR management bij fusies & overnames Lees meer lees meer Writers academy Agile HR Agile HR Lees meer lees meer