E-mail Etiquette - IFBD
E-mail Etiquette

E-mail Etiquette

  • Garandeer als drukbezette professional een heldere e-mail communicatie.
  • Vermijd dat e-mail een constante bron van ergernis en frustratie wordt.
  • Leer de perfecte e-mail op te stellen.

EMAIL ALS CONSTANTE BRON VAN ERGERNIS EN FRUSTRATIE

E-mail bepaalt in grote mate hoe we werken en toch weten de meesten onder ons niet hoe wij e-mail effectief moeten gebruiken voor gerichte communicatie en efficiënte samenwerking. Dit heeft als resultaat dat e-mail 41% van onze gemiddelde werkdag in beslag neemt en voor iedereen een constante bron van ergernis en frustratie blijft. Onderzoek laat echter zien dat dit vaak het resultaat is van een ‘slechte e-mail cultuur’.

 

ZIN EN ONZIN VAN CC’s, BCC’s EN NUTTELOZE MAILS

De helft van onze tijd lezen wij nutteloze of waardeloze e-mails of lossen wij misverstanden op net ontstaan door e-mail missers. Wij accepteren dat binnenkomende e-mails onze werkdag bepalen. Meer zelfs, tot 30 keer per dag checken wij onze mailbox op zoek naar nieuwe berichten.

 

IMPACT VAN VERKEERD OPGESTELDE EMAILS

Deze workshop biedt u e-mail etiquette tips voor uzelf en uw team en helpt u na te denken over hoe e-mail het denken en doen van anderen beïnvloedt. Op één dag helpen wij u en uw team om een ’e-mail etiquetteprotocol’ te ontwikkelen met praktische basisregels waardoor een gezond e-mail klimaat ontstaat. En u terug tijd heeft om uw échte werk te doen, zonder overladen te worden met zinloze en frustrerende e-mails.

 

HELDERE EMAIL COMMUNICATIE

Toch kan het anders … Gedurende deze dag leren wij u niet alleen enkele onproductieve gewoontes af, maar werken wij vooral aan een optimale en heldere e-mail communicatie.  Zodat alles duidelijk is en u tijd wint in plaats van bedolven te blijven onder die tsunami van nieuwe én nutteloze mails.

Jan Van Eekelen - Trainer IFBD
E-mail bepaalt vandaag hoe wij werken. Als wij erin slagen die stroom e-mails te structureren en organiseren, dan is de helft van onze dagtaak al onder controle. Toch is niet de hoeveelheid e-mails het grootste probleem, wel de onheldere en onduidelijke e-mail communicatie.

Jan Van Eekelen - Trainer IFBD

Jan Van Eekelen is professioneel trainer en consultant sinds 2002. Hij was voordien 24 jaar werkzaam bij een internationale financiële groep, eerst als salesmanager, later als coach en trainer. Zo deed hij commerciële ervaring op binnen verschillende doelgroepen en in gevarieerde markten, zowel in B2C als in B2B. Hij beheerst grondig de salesmodellen rond klantcommunicatie en commerciële adviesvaardigheden, en traint vanuit de praktijk en vanuit zijn rijke ervaring. Hij verzorgt voor het IFBD diverse communicatietrainingen.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Communicatie, presentatie & impact Emotioneel intelligent communiceren Emotioneel intelligent communiceren Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals Telefonisch debiteurenbeheer in tijden van Corona – ONLINE WORKSHOP Telefonisch debiteurenbeheer in tijden van Corona – ONLINE WORKSHOP Lees meer lees meer Persoonlijke efficiëntie Nooit meer te druk … Nooit meer te druk … Lees meer lees meer Writers academy Listig in lastige situaties Listig in lastige situaties Lees meer lees meer