Finance als business partner en trusted advisor

Finance als business partner en trusted advisor

  • Hoe neemt u als finance professional uw rol van trusted advisor op?
  • Hoe vertaalt u strategie in financiële doelen?
  • Hoe groeit u tot een volwaardige – fact based – communicator voor uw business? 

VAN SCOREKEEPING NAAR PARTNERING

De best presterende finance afdelingen besteden meer tijd aan business partnering en minder tijd aan scorekeeping. Want financiële data vormen immers nog steeds de basis vormen voor elke beslissing. En in dit besluitvormingsproces speelt u als financieel professional een cruciale rol. Niet door het aanleveren van zoveel mogelijk financiële rapporten, maar wel door het opnemen van de rol van business partner én trusted advisor. En dit voor uw ganse managementteam.  

WINNEN DOET U SAMEN ALS TEAM

Toch blijft de brug tussen finance en business bij vele organisaties nog steeds vrij groot. Soms zit finance in een ivoren toren, soms is finance ‘madame non’ die projecten en investeringen afblokt en soms is finance alleen bezig met compliance. Daarom is het essentieel dat u als finance professional niet alleen de taal van de business begrijpt maar deze ook zelf spreekt.  

Financiële professionals zijn immers geen historici die zich alleen met het verleden bezighouden, maar moeten groeien tot volwaardige business partners en trusted advisors die durven vooruit te kijken en volcontinu op zoek zijn naar kansen en verbeteropportuniteiten voor de business.  

BOUW UW EIGEN BRUG NAAR DE BUSINESS: FACT BASED

Maar bruggenbouwers hebben nood aan een strak plan. Een beknopt plan op 1 A4 waarin u – samen met uw management team – alle ondernemingsdoelstellingen helder en duidelijk formuleert. Gebaseerd op de strategische bouwstenen, aangevuld met concrete actiepunten die het plan concreet en uitvoerbaar maken en onderbouwd met KPI’s en PI’s. Want gezien zowat alle strategische bouwstenen en KPI’s financieel zijn gekleurd, is het cruciaal dat de financiële afdeling en de business elkaars taal, uitdagingen en sterktes begrijpen. Want pas dan kunt u écht beslissen.  Fact based ! 

VAN CIJFERAAR NAAR BUSINESS PARTNER

In deze ééndaagse workshop leert u hoe een gezamenlijk lange termijn businessplan garandeert dat alle neuzen van de verschillende afdelingen in dezelfde richting staan. U leert niet alleen hoe u dit businessplan opbouwt en vorm geeft, maar vooral hoe dit gegarandeerd leidt tot een betere samenwerking met wederzijds respect en begrip.

LANGE TERMIJN VERSUS KORTE TERMIJN 

Zeker vandaag blijft het cruciaal om te werken naar een lange termijnobjectief, maar tegelijkertijd verandert de wereld aan een hels tempo. Hierdoor moet ook u elke dag opnieuw belangrijke korte termijn beslissingen nemen. U leert hoe u dit samen aanpakt en welke tools u hierbij kunnen ondersteunen zodat elke beslissing bijdraagt aan dat einddoel.

GROEI DOOR EEN BETERE SAMENWERKING TUSSEN DE FINANCIËLE AFDELING EN DE BUSINESS.

Kortom, in deze workshop bezorgt onze trainer u een stappenplan hoe uw financiële afdeling op een succesvolle manier kan samenwerken met de business. Zonder meer een must in de wereld van vandaag, waarbij elke onderneming voor nooit geziene uitdagingen staat.  

Serge Van Eyck - Trainer IFBD
Finance is niet ‘madame non’ die projecten en investeringen afblokt, maar moet haar rol als business partner en trusted advisor durven op te nemen. Zeker vandaag, nu vele KPI’s bloedrood kleuren.

Serge Van Eyck - Trainer IFBD

Serge Van Eyck werkte bij bedrijven als Wegener, The Walt Disney Company en DPG Media. In zijn 25-jarige carrière verdiende hij zijn strepen in sales, marketing en general management. Vandaag begeleidt en traint hij – als partner van Business Markers – bedrijven rond strategie, sales, marketing en optimalisatie van processen. Samen met een groep ervaren professionals brengt hij met kennis van zaken beweging in organisaties en haalt hij meer uit professionele teams.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht Budgetteren van personeelskosten Budgetteren van personeelskosten Lees meer lees meer Juridische trainingen Klanten in financiële problemen Klanten in financiële problemen Lees meer lees meer Juridische trainingen Masterclass Overnames – onderhandeling van uw deal: emoties versus cash Masterclass Overnames – onderhandeling van uw deal: emoties versus cash Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals Telefonisch debiteurenbeheer Telefonisch debiteurenbeheer Lees meer lees meer