Harder praten helpt niet - IFBD
Harder praten helpt niet

Harder praten helpt niet

  • U leert op de juiste knop te drukken tijdens uw professionele interventies als professional.
  • U leert de geheimen van beïnvloeding toe te passen op uw eigen (advies-) gesprekken.
  • U leert meesterlijk te beïnvloeden met strategische gesprekstechnieken en het lezen van cruciale non-verbale communicatie.

JUISTE BEINVLOEDINGSTACTIEKEN EN –TECHNIEKEN

We overleggen en adviseren aan de lopende band. We luisteren naar onze klanten, collega’s, bazen, familie en vrienden en geven hen goede raad. Elke dag opnieuw … Maar hoe goed zijn we daar eigenlijk in? Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat wij zeer vaak de verkeerde strategieën hanteren. We oefenen druk uit en dringen ons advies op. We leggen uit waarom de ander het bij het verkeerde eind heeft. En als de ander niet wilt luisteren, leggen we het nog een keer uit. Liefst harder pratend.

STOP MET JE EIGEN WEERSTAND TE CREËREN

Zonder dat we er erg in hebben, organiseren we onze eigen weerstand. En net die weerstand nemen we zelden waar. Onze aandacht is vaak naar binnen gericht en hierdoor zien we de essentiële non-verbale cues bij onze gesprekspartners niet. Maar hoe moet het dan wel? In deze unieke workshop ontrafelen we stap voor stap het geheim van beïnvloeding om het vervolgens toe te passen op je eigen lastige (advies-)gesprekken.

DRUK OP DE JUISTE KNOPPEN

Vaak heb je gewoon gelijk, maar waarom krijg je het dan niet? Je gesprekspartner is zelden gevoelig voor je rationele argumenten. Je bereikt pas resultaat als je juist inspeelt op de emoties, de persoonlijke belangen en de onbewuste denkprocessen van je collega, medewerker of manager. Ga daarom niet harder praten, maar verplaats je in de ander en leer op welke knoppen je moet drukken.

Job Boersma - Trainer IFBD
Vaak heb je gewoon gelijk, maar waarom krijg je het dan niet? Het probleem is dat mensen niet gevoelig zijn voor jouw rationele argumenten. Je moet juist inspelen op de emoties, persoonlijke belangen en onbewuste denkprocessen van je gesprekspartner. Ga niet harder praten, maar verplaats je in de ander om erachter te komen op welke knoppen je moet drukken.

Job Boersma - Trainer IFBD

Job Boersma is een gepassioneerd trainer en spreker. Als psycholoog specialiseerde hij zich in emotionele micro-expressies, het onderhandelingsspel en interne bedrijfspolitiek. Hij studeerde onder meer ‘Facial Action Coding System’ of FACS bij Dr. Erica Rosenberg (scientific consultant voor de TV serie ‘Lie To Me’). Daarnaast werd hij in verhoortechnieken opgeleid door voormalig CIA agent en leugendetectiewizard James Newberry. Zijn missie is relevante wetenschappelijke kennis toegankelijk maken, en te vertalen naar vaardigheden en resultaten in organisaties. Dit doet hij door lezingen, trainingen, coaching en het schrijven van artikelen. Verder is hij auteur van twee spraakmakende boeken ‘Ik weet dat u liegt’ en ‘Harder Praten Helpt Niet’. Job verzorgt voor het IFBD o.m. de trainingen ‘Ik weet dat u liegt’, ‘Onzichtbaar Verhoren’, ‘Kantoorpolitiek’ en ‘Help … mijn kandidaat liegt’. Hij leerde intussen meer dan 1.200 professionals échte emoties te herkennen.

Inclusief voor elke deelnemer!

In dit boek presenteert Job Boersma overtuigingsstrategieën op heldere wijze, aan de hand van leerzame, praktijkgerichte en leuke voorbeelden. Daarmee is dit boek een aanrader voor iedereen die in het dagelijks leven wel een portie overtuigingskracht kan gebruiken. De workshop gaat echter een stap verder en leert u deze strategieën ook toe te passen.

Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘Harder praten helpt niet’ van uw trainer Job Boersma mee naar huis. 

Prima!

David, Zaakvoerder
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Writers academy Wat als de klant nee zegt … Wat als de klant nee zegt … Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Doe, dump of delegeer … – ONLINE WORKSHOP Doe, dump of delegeer … – ONLINE WORKSHOP Lees meer lees meer Writers academy De anti-klaag workshop De anti-klaag workshop Lees meer lees meer Maintenance & manufacturing management Vergroot uw impact als preventieadviseur Vergroot uw impact als preventieadviseur Lees meer lees meer