IAS/IFRS in de praktijk - IFBD
IAS/IFRS in de praktijk

IAS/IFRS in de praktijk

  • U leert de echte impact van IAS/IFRS op uw management rapportages.
  • U leert de belangrijkste IFRS standaarden en hun impact op uw verslaggeving, bedrijfsvoering en strategie.
  • U leert een quick scan te maken om zo de gevolgen van IAS/IFRS op uw eigen jaarrekening juist te leren inschatten.

 


Alle beursgenoteerde en daarmee gelijkgestelde ondernemingen in de EU moeten hun jaarrekening opstellen op basis van de IFRS-normen. Maar meer en meer niet-beursgenoteerde (KMO) bedrijven zetten de stap naar IFRS, al dan niet onder druk van zakenpartners of banken. Deze workshop neemt u mee doorheen de basisverschillen tussen de Belgische GAAP (Generally Accepted Accounting Principles) en IFRS (International Financial Reporting Standards).

HOE VERLOOPT DEZE WORKSHOP

De basis voor deze training is de analyse van een jaarrekening van een Belgische onderneming. Uit deze jaarrekening wordt de invloed van de IFRS op de balans en de winst- en verliesrekening uitvoerig behandeld. De invloed van de IFRS op de overige onderdelen van de jaarrekening wordt aangeduid. Uit de analyse wordt het verschil tussen de opstelling van de jaarrekening volgens de Belgische Gaap en de opstelling van de jaarrekening volgens de IFRS op post voor post niveau duidelijk. Er wordt ook uitgebreid stilgestaan bij de impact van IFRS voor de Belgische KMO of niet beursgenoteerde onderneming.

SCHAT DE IMPACT VAN IFRS OP UW BEDRIJF IN DOOR MIDDEL VAN EEN QUICK SCAN

Na afloop van de workshop heeft u voldoende inzicht om door middel van de modellen en een ‘quick scan’ de gevolgen van de IFRS op de eigen jaarrekening in te schatten. Op deze wijze kunt u het geleerde direct toepassen binnen uw onderneming.

IFRS EN DE KMO

U krijgt bovendien een beeld geschetst over de komende ontwikkelingen binnen de IFRS en de te verwachten invloed van het IFRS voor de KMO en de nietbeursgenoteerde onderneming. Ook hier krijgt u diverse tips.

Stefan Betting - Trainer IFBD
Ik leer u de echte impact van IFRS voor uw organisatie en hoe u hiermee moet omgaan. U ontdekt IFRS tegen minimale kosten te implementeren en te gebruiken in het voordeel van uw bedrijf. U kunt jaarrekeningen volgens IFRS standaarden begrijpen en afzetten tegen uw huidige verslaggeving.

Stefan Betting - Trainer IFBD

Stefan Betting is Register Accountant en eigenaar oprichter van PROFEDA, een organisatie gericht op training en advies aan accountants- , advocatenen notariskantoren. Stefan is kerndocent en examinator (Internationale) Externe Verslaggeving aan de Nyenrode School of Accounting & Controlling en is auteur van tientallen publicaties.

Stefan heeft meer dan 20 jaar Beneluxervaring met het geven van trainingen, masterclasses en cursussen op het gebied van externe verslaggeving, IFRS en complexe financiering. Hij heeft bij verschillende organisaties en in verschillende branches – van energie en telecom tot financiële dienstverlening – grootschalige projecten uitgevoerd en trainde intussen vele duizenden financiële professionals in België en Nederland. Stefan is in staat om de vrij complexe – en vaak theoretische benadering van IFRS – te vertalen tot een herkenbare én bruikbare essentie. Deze training is integraal geënt op de Belgische conversie van Belgian GAAP naar IFRS.

Goede docent. Niet enkel theorie, maar ook verhalen en voorbeelden uit het echte leven. Top!

Johan, Financieel Adviseur

Pittige training, maar goed om een basisbegrip en de nodige updates van IAS/IFRS te krijgen.

Roel, Accounting Officer

Ik wist wel dat de impact van IFRS behoorlijk ingrijpend was, maar ik ben nu tenminste gewapend. Dank je wel Stephan voor deze heldere en vooral bruikbare workshop.

Annick, CFO

Pittige training, zeer veel input, maar zeer goed en helder gebracht.

Stefan, Controller

Gepassioneerde docent, Stefan brengt complexe info bevattelijk en helder. Ook de informatie op USB is super voor verdere verdieping.

Pascal, Financieel Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Financiële KPI’s Financiële KPI’s Lees meer lees meer Juridische trainingen Klanten in financiële problemen Klanten in financiële problemen Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals Masterclass BTW Masterclass BTW Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals Het grote BTW-blunderboek Het grote BTW-blunderboek Lees meer lees meer