Job & team crafting - IFBD
Job & team crafting

Job & team crafting

  • U leert het zelfsturende vermogen van medewerkers én teams drastisch te verhogen.
  • U leert hoe u de inzetbaarheid van werknemers structureel verlengt.
  • U leert hoe u groeit van taken naar talenten.

WAT BETEKENT JOB CRAFTING EN TEAM CRAFTING?

Bij job crafting maak je kleine wijzigingen in je job die ervoor zorgen dat ze je meer energie geven en minder energie ontnemen. De aanpassingen liggen in je eigen handen. Bij team crafting ga je gezamenlijk sleutelen aan de werkverdeling door elkaars taaktyperingen te kennen en hier rekening mee te houden. Hierbij hou je rekening met de te behalen doelen, de competenties en attitudes binnen het team.

FUNCTIE GROEIT ZELDEN MEE MET MEDEWERKER

Elke medewerker groeit binnen de functie die hij/zij heeft. Helaas groeit de functie niet altijd mee of toch maar zelden in gelijke mate. In vele gevallen zorgt dit verschil voor een gebrek aan uitdaging en plezier in de job. Job crafting – het opnieuw vormgeven van de baan zodat de werkzaamheden beter aansluiten op de competenties en talenten – is het perfecte antwoord. En gezien iedereen continu ontwikkelt, is job crafting dan ook een doorlopend proces. Medewerkers groeien, teams veranderen, dus moet ook de job mee evolueren.

JOB- EN TEAMCRAFTING IS NIET NIEUW … HET GESTRUCTUREERD TOEPASSEN ERVAN ECHTER WEL.

Wij doen met ons allen aan job – en team crafting, alleen benoemen we het niet zo. Iedereen stelt zich immers vragen als ‘wat kan beter in mijn job’ of ‘hoe haal ik meer energie en plezier uit mijn werk’ of ‘hoe haal ik meer output uit mijn team’. Het antwoord op deze vragen is vaak kleine aanpassingen van taken en rollen. Maar bij job crafting doe je dit op een systematische en gestructureerde manier.

EENS VOORBIJ HET EVIDENTE

Natuurlijke jobcrafters passen hun werk zodanig aan, dat ze het werk beter aankunnen. Maar niet iedereen durft dit. Bovendien is het niet makkelijk te weten wat je nog meer kan doen als je de meest evidente job-aanpassingen hebt gedaan. Daarom resulteert een begeleide aanpak tot bredere en fundamentelere oplossingen. En dan is uw rol als HR of leidinggevende cruciaal.

TEAMCRAFTING : VAN TAKEN NAAR TALENTEN

En als crafting ook op teamniveau wordt toegepast, haalt u écht resultaat. Want niet alleen zullen medewerkers zich meer betrokken voelen bij de opdracht van hun team, ze zullen ook maximaal kunnen bijdragen door hun talenten te benutten in plaats van alleen taken uit te voeren.

Wim Thielemans - Trainer IFBD
Medewerkers groeien in hun job maar helaas groeit hun functie zelden mee. De uitdaging verdwijnt en passie wordt routine. Durf de jobs van je mensen en je teams te herdenken…

Wim Thielemans - Trainer IFBD

Wim Thielemans behaalde een universitaire graad in bedrijfskunde en heeft jarenlange ervaring als trainer consultant. Toen hij in 2004 aan de wieg stond van Dynamo en in 2009 de School for Recruiment startte, kon hij al prat gaan op een rijkgevulde en internationale carrière. In de VS behaalde hij zijn Master Practitioner in NLP aan het gerenommeerde First Institute of NLP van Richard Bandler. In Canada werd Wim door Shelle Rose Charvet gecertifieerd LAB Profile© consultant en trainer en later Master Trainer.

Een laatste tussenstap, vooraleer hij Managing Partner van Dynamo werd, zette hij bij Eurosem in de functie van Trainer Consultant en bij Ogilvy was hij Manager Employer Branding. Wim is een enthousiaste trainer met de nodige dosis humor die graag de focus legt op het behalen van resultaten. Eind 2015 schreef hij het boek “Slim Interviewen,” een instant succes.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Leiding geven aan mensen Managing people – veerkrachtig leiderschap in onzekere tijden – VIRTUAL CLASSROOM Managing people – veerkrachtig leiderschap in onzekere tijden – VIRTUAL CLASSROOM Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht HR KPI’s HR KPI’s Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Leiding geven aan experten & kenniswerkers Leiding geven aan experten & kenniswerkers Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Sociale media voor HR Sociale media voor HR Lees meer lees meer