Leiding geven zonder cijfers - IFBD
Leiding geven zonder cijfers

Leiding geven zonder cijfers

  • U weet waarom sturen op cijfers funest is voor de afdeling en de organisatie.
  • U weet hoe u cijfermatige doelen in kwalitatief te verifiëren en fraudebestendige resultaatafspraken vertaalt.
  • U evolueert van kwantitatieve input naar kwalitatieve output.

STUREN OP CIJFERS, KPI’S EN KEN- & STUURGETALLEN

Sturen op kwantitatieve KPI’s en data is nefast voor de groei en ontwikkeling van mensen en organisaties. Cijfers bewijzen immers alles en niets en met cijfers kan alles en niets bewezen worden. Het sturen op cijfers en kwantitatieve KPI’s werkt zelfs contraproductief. Het stimuleert fraude en ontmoedigt werknemers van het nemen van initiatief. Stuur daarom op output in plaats van op cijfers … DE ANDERE MANIER VAN STUREN: OUTPUTSTURING Deze workshop leert u te sturen op output. Dit is immers de enige vorm van sturing die voor u als operationeel manager, uw team en uw organisatie duurzaam werkt. Tijdens deze workshop krijgt u een antwoord op de vraag hoe u – als manager – het werk zo kunt organiseren dat het doel bereikt wordt en hoe uw medewerkers zich kunnen ontplooien door hun eigen inbreng en het inzetten van hun eigen talenten. Outputsturing faciliteert het veranderingsproces, conflicten worden vermeden en individuen én organisaties worden flexibeler en wendbaarder.

WAT IS DE OUTPUT VAN DEZE WORKSHOP

U leert wat outputmanagement is, hoe het werkt en wat het verschil is met inputmanagement. Oude en nieuwe gedragspatronen worden tegenover elkaar gezet. U leert waarom en wanneer sturen op output een verschil kan opleveren voor u als manager en welke voordelen het oplevert voor u, uw medewerkers en de ganse organisatie.
Maar u leert vooral hoe u het sturen op output kunt implementeren. Direct bruikbare handvatten en tools helpen u hierbij op weg. Tot slot leert u hoe outputmanagement veranderingen makkelijk(er) verteerbaar maakt en hoe sturen op output veranderingen ondersteunt.

DE METHODE: LEIDINGGEVEN ZONDER CIJFERS

Leidinggeven zonder cijfers is een nieuwe, concrete methode die u als manager op weg zet naar verandering. Het helpt u om een nieuwe houding aan te nemen tegenover mensen, vertrouwen te geven en los te laten, zonder evenwel de controle te verliezen. Medewerkers worden aangezet tot creativiteit en verantwoordelijkheid; managers krijgen tijd, rust en blije medewerkers in ruil. Dit model bewees zijn efficiëntie in zowel de profit- als non-profitsector.

Han Looten - Trainer IFBD
Als manager moet u drie dingen leren : op uw handen te zitten, meer te denken en minder te doen en uitgaan van vertrouwen in plaats van wantrouwen.

Han Looten - Trainer IFBD

Han Looten is ondernemer, bestuurder en boardroom consultant. Vanuit zijn rijke beroepservaring was het oprichten van de Output Academy in 2004 een logisch gevolg. Samen met zijn team begeleiden ze hun klanten in het toepassen van outputsturing, zodanig dat managers en medewerkers op basis van vertrouwen, creativiteit en eigenaarschap de gewenste resultaten overtreffen. 

In het boek “Leidinggeven zonder cijfers” vertelt Han Looten, samen met Filip Vandendriessche, hoe je als manager het vooropgestelde doel kunt bereiken en tegelijkertijd medewerkers betrokken houdt bij de organisatie.

De auteurs hebben daarbij een bijzondere aandacht voor outputmanagement. Die manier van sturing koppelt de doelstellingen van een organisatie aan een cultuur waarin de capaciteiten van de individuele werknemers tot volle wasdom komen en de klant en kwaliteit centraal staan.

Han Looten is een veelgevraagd en sterk gewaardeerd spreker op internationale trainingen, seminars en congressen rond leiderschap. Tijdens deze interactieve training leert u hoe u outputsturing toepast in de praktijk.

Leiding geven zonder cijfers

In het boek ‘Leidinggeven zonder cijfers’, de opvolger van ‘Leidinggeven zonder bevelen’, beschrijven Filip Vandendriessche en Han Looten een concreet model waarmee u als manager tijd voor uzelf koopt, vertrouwen geeft aan uw medewerkers en zorgt voor een stimulerende werkomgeving.

Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘Leidinggeven zonder cijfers’ van uw trainer Han Looten en Filip Vandendriessche mee naar huis.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Maintenance & manufacturing management Vergroot uw impact als preventieadviseur Vergroot uw impact als preventieadviseur Lees meer lees meer Writers academy Slim interviewen Slim interviewen Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Drafting van HR documenten Drafting van HR documenten Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Voeren van resultaatgerichte functioneringsgesprekken Voeren van resultaatgerichte functioneringsgesprekken Lees meer lees meer