Leiding geven zonder cijfers - IFBD
Leiding geven zonder cijfers

Leiding geven zonder cijfers

  • U weet waarom sturen op cijfers funest is voor de afdeling en de organisatie.
  • U weet hoe u cijfermatige doelen in kwalitatief te verifiëren en fraudebestendige resultaatafspraken vertaalt.
  • U evolueert van kwantitatieve input naar kwalitatieve output.

STUREN OP CIJFERS, KPI’S EN KEN- & STUURGETALLEN

Sturen op kwantitatieve KPI’s en data is nefast voor de groei en ontwikkeling van mensen en organisaties. Cijfers bewijzen immers alles en niets en met cijfers kan alles en niets bewezen worden. Het sturen op cijfers en kwantitatieve KPI’s werkt zelfs contraproductief. Het stimuleert fraude en ontmoedigt werknemers van het nemen van initiatief. Stuur daarom op output in plaats van op cijfers … DE ANDERE MANIER VAN STUREN: OUTPUTSTURING Deze workshop leert u te sturen op output. Dit is immers de enige vorm van sturing die voor u als operationeel manager, uw team en uw organisatie duurzaam werkt. Tijdens deze workshop krijgt u een antwoord op de vraag hoe u – als manager – het werk zo kunt organiseren dat het doel bereikt wordt en hoe uw medewerkers zich kunnen ontplooien door hun eigen inbreng en het inzetten van hun eigen talenten. Outputsturing faciliteert het veranderingsproces, conflicten worden vermeden en individuen én organisaties worden flexibeler en wendbaarder.

WAT IS DE OUTPUT VAN DEZE WORKSHOP

U leert wat outputmanagement is, hoe het werkt en wat het verschil is met inputmanagement. Oude en nieuwe gedragspatronen worden tegenover elkaar gezet. U leert waarom en wanneer sturen op output een verschil kan opleveren voor u als manager en welke voordelen het oplevert voor u, uw medewerkers en de ganse organisatie.
Maar u leert vooral hoe u het sturen op output kunt implementeren. Direct bruikbare handvatten en tools helpen u hierbij op weg. Tot slot leert u hoe outputmanagement veranderingen makkelijk(er) verteerbaar maakt en hoe sturen op output veranderingen ondersteunt.

DE METHODE: LEIDINGGEVEN ZONDER CIJFERS

Leidinggeven zonder cijfers is een nieuwe, concrete methode die u als manager op weg zet naar verandering. Het helpt u om een nieuwe houding aan te nemen tegenover mensen, vertrouwen te geven en los te laten, zonder evenwel de controle te verliezen. Medewerkers worden aangezet tot creativiteit en verantwoordelijkheid; managers krijgen tijd, rust en blije medewerkers in ruil. Dit model bewees zijn efficiëntie in zowel de profit- als non-profitsector.

Filip Vandendriessche
Als manager moet u drie dingen leren : op uw handen te zitten, meer te denken en minder te doen en uitgaan van vertrouwen in plaats van wantrouwen.

Filip Vandendriessche

Filip Vandendriessche is de grondlegger van het concept “input-output”-sturing en de bedenker van het model “leiding geven zonder bevelen”. Hij heeft gedurende 40 jaar dit concept verfijnd en gedocumenteerd. Filip schreef hierover diverse bestsellers, waaronder ‘Leidinggeven zonder bevelen’ (met Jef Clement), intussen vertaald in 4 talen. Het boek én deze workshop leren u hoe u als manager de balans vindt tussen vertrouwen en controle.

Vandaag is Filip Vandendriessche zelfstandig consultant. Hij kreeg  opdrachten van uiteenlopende cliënten als Agfa, BASF, Bayer, Borealis, DSM, Monsanto, Alcatel, IBM, Philips, ABB, C&A, Interbrew, Stad Antwerpen, het Vaticaan, enz. Hij is lector aan de KU Leuven en doceert er ‘Social Skills’ in het MBA programma.

Hij is eveneens gastdocent aan de Universiteit Antwerpen en de Vrije Universiteit Amsterdam. Verder is hij een veelgevraagd en sterk gewaardeerd spreker op internationale trainingen, seminars en congressen rond leiderschap.

Leiding geven zonder cijfers

In het boek ‘Leidinggeven zonder cijfers’, de opvolger van ‘Leidinggeven zonder bevelen’, beschrijven Filip Vandendriessche en Han Looten een concreet model waarmee u als manager tijd voor uzelf koopt, vertrouwen geeft aan uw medewerkers en zorgt voor een stimulerende werkomgeving.

Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘Leidinggeven zonder cijfers’ van uw trainer Filip Vandendriessche en Han Looten mee naar huis.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht Van HR professional naar Business HeRo Van HR professional naar Business HeRo Lees meer lees meer Strategie & innovatie Strategic pricing Strategic pricing Lees meer lees meer Communicatie, presentatie & impact Prezi als presentatietool bij storytelling Prezi als presentatietool bij storytelling Lees meer lees meer Strategie & innovatie Dealen met dealers Dealen met dealers Lees meer lees meer