Masterclass Business Coaching - IFBD
Masterclass Business Coaching

Masterclass Business Coaching

  • Leer hoe u het leervermogen van uw coachees structureel verhoogt.
  • Leer resultaatgericht te werken als business coach.
  • Leer uw opdracht professioneel in te vullen, ook in heel specifieke en uitdagende coaching opdrachten.

WERKBAAR WERK VERSUS WEERBARE WERKNEMERS

In bedrijven die steeds sneller werken, worstelen professionals van elk niveau steeds vaker met verandering Onderzoek wijst uit immer uit dat meer dan 45 % van alle Belgische werknemers zijn of haar job niet langer werkbaar vindt … Stress, work-life onbalans, psychisch en fysisch belastend, beperkte leermogelijkheden en onverschillig of onbetrokken management zijn de meest courante oorzaken van deze onvrede. En die onvrede leeft zowel op de fabrieksvloer als in de boardroom.

BELANG VAN DE BUSINESS COACH 

En toch moet elke professional steeds langer werken in die steeds complexere omgeving. Business coaches die hun collega’s door de uitdagingen op hun werkplek begeleiden, hun weerbaarheid vergroten, hun prestaties verbeteren en hen door carrièrebeslissingen leiden, zijn een absolute must.

Coaching is meer dan ooit een essentiële leiderschaps- en managementcompetentie. Want door het toepassen van effectieve coaching skills, wordt creativiteit, veerkracht, leervermogen en prestatie gestimuleerd. Hierdoor krijgt mens én organisatie een meetbaar concurrentievoordeel.

VER WEG VAN DE TSJAKKAA-COACH

Coaching is niet voor hopeloze gevallen of managers met alleen maar vragen zonder antwoorden. Coaching maakt vandaag structureel deel uit van de opdracht van elke organisatie. Het is immers de beste en meest efficiënte manier om van een medewerker een meerwerker te maken.   

De business coach is in geen geval ‘tsjakkaa’-coach, die via hete steenkool en slinkse trucs een vals zelfbeeld aanpraat aan zijn coachee. Neen, een goede business coach werkt conform een strikte deontologie samen met zijn coachee om zowel de individuele als bedrijfsdoelstellingen te realiseren.   

VERHOOG DE OUTPUT VAN UW COACHEE(S)

Deze IFBD Masterclass Business Coaching is een unieke kans voor coaches en leidinggevenden om de output en resultaten van hun coaching inspanningen structureel te verbeteren, dankzij een uitgebalanceerde mix van professionele, persoonlijke en coaching vaardigheden. Dit praktische programma is integraal gebaseerd op de expertise van onze ervaren expert-trainers, die elk meer dan 20 jaar lang leiders, professionals én CEO’s hebben gecoacht. 

Als deelnemer aan deze unieke Masterclass engageert u zich voor een uitermate participatieve, leerrijke en ervaringsgerichte reis. U leert niet alleen de essentiële coaching concepten, maar zal vooral actief participeren, opdrachten en cases uitwerken en leren hoe u het leervermogen bij uw coachees stimuleert en optimaliseert. Doorheen het ganse vierdaagse programma, vult u actieve coaching opdrachten in en neemt u deel virtuele oefen-, reflectie- en observatie-opdrachten, zowel individueel als in groep. 

HET IFBD BUSINESS COACHING CERTIFICAAT

Na afloop van deze Masterclass Business Coaching, wordt u het IFBD Business Coaching Certificaat overhandigd. Dit certificaat waarborgt dat u als cursist, niet alleen het programma hebt bijgewoond, maar vooral dat u het geleerde ook effectief in de praktijk kunt toepassen.  

BUSINESS COACHING: MAAK VAN EEN MEDEWERKER EEN MEERWERKER

De Masterclass Business Coaching richt zich op personen die zich willen bekwamen en/of professionaliseren in het coachen van anderen (leidinggevenden en managers) binnen een organisatiecontext. Concreet betekent dit de specifieke toepassing van coaching, als leervorm, in een context waar vanuit de organisatie concrete verwachtingen bestaan ten aanzien van de coachee. Die concrete verwachtingen kunnen slaan op meetbare resultaten maar ook op het gedrag van de coachee. De organisatiecontext en de verwachtingen die ermee samenhangen, zijn dus essentieel in onze benadering. Het hoeft echter niet uitsluitend te gaan om bedrijfsdoelstellingen gericht op rendabiliteit. Wij richten ons dan ook niet alleen naar de privé sector, maar ook naar overheids- en social profit-organisaties.

Rudi Baert

Rudi Baert

Rudi Baert begeleidt sinds 1997 – als Partner van L&AD – individuen en organisaties doorheen complexe veranderingstrajecten. Door zeer pragmatische trainingen en individuele coaching, faciliteert en stimuleert hij gedragsverandering doorheen de organisatie. Hiervoor was hij meer dan 17 jaar actief in de financiële sector waarbij hij jaren verantwoordelijk is geweest voor de organisatie van commerciële en managementopleidingen. Rudi is tevens gekwalificeerd MBTI-gebruiker en een veelgevraagd docent voor diverse leiderschapstrainingen. 

 

Nicolas Delebois

Nicolas Delebois

Nicolas Delebois is een veelzijdig HR professional met uitgebreide expertise in Human Resources in het algemeen en compensation & benefit, organizational development & staffing, opleiding, begeleiding en coaching in het bijzonder. Nicolas was vele jaren actief in toonaangevende Belgische en internationale bedrijven, in verscheidene HR functies, tot hij in 2003 besloot zijn ervaring en expertise ten dienste te stellen van organisaties als trainer consultant bij L&AD. Sinds eind 2009 is hij partner.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Leiding geven aan mensen Managing people – veerkrachtig leiderschap in onzekere tijden – VIRTUAL CLASSROOM Managing people – veerkrachtig leiderschap in onzekere tijden – VIRTUAL CLASSROOM Lees meer lees meer Strategie & innovatie SLA – service level agreements SLA – service level agreements Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Leiding geven op afstand – VIRTUAL CLASSROOM Leiding geven op afstand – VIRTUAL CLASSROOM Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Voeren van moeilijke gesprekken Voeren van moeilijke gesprekken Lees meer lees meer