Masterclass HR Business Partner - IFBD
Masterclass HR Business Partner

Masterclass HR Business Partner

  • Evolueer naar een high performance organisatie door de strategie van organisatie en HR, én de ontwikkeling van de medewerkers op één lijn te brengen.
  • Versterk uw positie binnen de organisatie aan de hand van een gedegen zelfkennis en een sterk zelfleiderschap. 
  • Huidige complexe tijden vragen alternatieve methodieken en wendbaar organiseren om als HR professional uw organisatie te ondersteunen. 

DE NIEUWE ROL VAN HR ANNO 2023

Als HR professional wordt steeds vaker van u verwacht dat u de rol van Business Partner op zich neemt. Dat u kennis van zaken heeft van de primaire processen, dat u begrijpt waar leidinggevenden écht wakker van liggen en dat u zelfstandig en op hoog niveau kan adviseren en sparren met uw interne opdrachtgevers over lastige en complexe vragen.  En dit zowel over mens, proces als organisatie. En dat vergt veel van u…  Daarom is HR Business Partner dan ook nooit een functie, wel een mix van rollen die u met ambitie en enthousiasme dient op te nemen en in te vullen: de veranderaar, strateeg, coach, begeleider, vernieuwer, … Meer en meer ook die van een doorwinterd facilitator Maar bent u hier wel klaar voor? Hoe houdt u al die ballen in de lucht?

HOE MAAKT U UW HR AFDELING FUTURE PROOF

De laatste twee jaar is de rol van de HR BP drastisch veranderd.  CEO’s, directeuren en leidinggevenden zochten bij u begeleiding en ondersteuning om samen als één team door deze uitdagende tijden te navigeren. Omgaan met turbulentie, onvoorspelbaarheid en disruptie, heel vaak werd en wordt naar u gekeken voor antwoorden. En dat zal niet veranderen.  Naast het blussen van de occasionele brandjes dient u samen met uw managers te bouwen aan een future proof (HR-) beleid.  

Men verwacht dat u:

  • meedenkt over het aantrekkelijk zijn en blijven als werkgever. Employer branding is al lang meer dan wervende rekruteringsadvertenties schrijven. 
  • de betrokkenheid bij medewerkers hoog houdt, motivatie ondersteunt en wendbaarheid bevordert zodat mensen bereid en vaardig zijn om verandering te omarmen.
  • leidinggevenden ondersteunt in het opnemen van hun leiderschap. 
  • … u vindt vast zelf nog genoeg om deze lijst verder aan te vullen.

 

DE CRUCIALE ROLLEN VAN DE HR BUSINESS PARTNER ANNO 2023

Daarom stelt het IFBD u graag deze 8-daagse certificatietraining ‘Masterclass HR Business Partner’ voor.  

Als een rode draad lopen de diverse HR BP rollen (zoals door Ulrich gedefinieerd) doorheen dit unieke programma : de Strateeg (strategic positioner), de geloofwaardige adviseur (credible activist) , de Talentmanager (capability builder), de Veranderkampioen (change champion), de HR Vernieuwer en Integrator en de Voorstander van technologie (technology proponent).  Ook duiken we in de facilitatorrol, die steeds meer aan belang wint in moderne organisaties, ook en vooral voor HR.  Alleen zo bent u zeker uw rol als Business Partner met succes te kunnen opnemen.  

UW ROL ALS HR BP IN DE ORGANISATIE VAN DE TOEKOMST

Naarmate de organisatie van de toekomst vorm krijgt, zal HR de drijvende kracht zijn achter tal van initiatieven: talent in kaart brengen om waarde te creëren, het personeelsbestand flexibeler maken, prioriteit geven aan strategische personeelsplanning, prestatiebeheer en omscholing, een HR-platform uitbouwen,  een HR-technologisch ecosysteem ontwikkelen … Voor andere initiatieven kan HR de (C-suite) leiders helpen om vooruitgang te boeken bij het vaststellen en uitstralen van doelen, het verbeteren van de werknemerservaring, het stimuleren van leiderschap en cultuur en het vereenvoudigen van de organisatie. Maar hoe pakt u dit aan? Hoe realiseert u samen met alle leidinggevenden deze strategische doelstellingen?  

Els Aelbrecht - docente IFBD
Tijdens deze masterclass begeleiden en geven we u - als HR Professional - de nodige inzichten en tools om uw rol als Business Partner met succes op te nemen in de organisatie van de toekomst.

Els Aelbrecht - docente IFBD

Els Aelbrecht is actief als trainer, ICF Professional Certified coach (PCC) en facilitator op het gebied van human resources, management en leadership, persoonlijke – en teamontwikkeling. Onder haar klanten rekent zij o.m. UZ Gent, Synergie Belgium, Inetum Real Dolmen, ING Belgium, UZ Brussel, KBC,
AZ Groeninge, ABB,… Zij studeerde Romaanse filologie (KU Leuven) en vulde dit verder aan met een Postgraduaat Media- en Informatiekunde (KU Leuven), een masterclass HRM (Vlerick Business School) en diverse coachingopleidingen in binnen- en buitenland. Bovendien is zij gecertificeerd trainer en coach in DISC-gedragsstijlen en Drijfveren en intervisiebegeleider. Na vele jaren ervaring in Sales, HR, training en coaching binnen de sector van HR-dienstverlening startte Els in 2008 haar eigen bedrijf Consultea op van waaruit ze diverse opdrachten als HR-manager uitvoerde voor o.a. ING Belgium, Real Dolmen, … Samen met Els en Katrien richtte zij in 2019 Mikondo op, dat organisaties begeleidt naar moeiteloos samenwerken door in te zetten op betekenisvolle dialogen op het niveau van individu, team en organisatie. 

Els Roelandt - docente IFBD

Els Roelandt - docente IFBD

Els Roelandt is een pragmatische en hands-on organisatiecoach, teamcoach en facilitator met oog voor zowel de mens, als de inrichting van organisaties. Zij verdiepte zich in wendbaar organiseren en slimmer samenwerken en volgde hiervoor de opleidingen tot Sociocracy 3.0 Practitioner, Holacracy Practitioner en Senior consultant innovatieve arbeidsorganisatie. Els ondersteunt organisaties om het leiderschap, de structuren en de processen af te stemmen op de visie en strategie en op de gewenste verandering in gedrag en mindset die daarbij horen. Els schrijft en begeleidt al meer dan 15 jaar (door ESF gesubsidieerde) verandertrajecten met de klemtoon op het uitbouwen van het HR-beleid en het wijzigen van de organisatiestructuur. Ze richtte in 2O13 vanuit haar ervaring als trainer en HR-adviseur en -begeleider haar eigen bedrijf HR Booster op. Onder die vlag begeleidde ze verschillende lerende netwerken van HR professionals en hielp ze profit en non-profit organisaties bij het uitbouwen van een modern en duurzaam HR-beleid met oog voor werknemersbehoeften en dit in lijn met de strategie van de onderneming. Colruyt Group, UZ Gent, ABB, Stad Gent, Groep Dilbeek, … zijn enkel van haar klanten. Samen met Els en Katrien begeleidt ze, sinds de start van Mikondo in 2019, organisaties naar moeiteloos samenwerken door in te zetten op betekenisvolle dialogen op het niveau van individu, team en organisatie. 

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht Budgetteren van personeelskosten Budgetteren van personeelskosten Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Lean & agile hr-administratie Lean & agile hr-administratie Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Zelforganisatie en zelfsturing op de werkplek Zelforganisatie en zelfsturing op de werkplek Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Psychologische veiligheid Psychologische veiligheid Lees meer lees meer